Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Kurator till Habiliteringsmottagning Sollefteå

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.
Länsverksamhet Habilitering riktar sig till personer med varaktiga funktionsnedsättningar orsakade av medfödda/förvärvade sjukdomar och skador i centrala nervsystemet, utvecklingsstörning samt personer med autismspektrumstörning. Med våra insatser vill vi minska de svårigheter som funktionsnedsättningen kan medföra i det dagliga livet, skapa förutsättningar för ett gott liv och delaktighet i samhället.

I arbetet utgår vi från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Arbetet sker i team där personal med medicinsk, pedagogisk, psykologisk och social kompetens samverkar.
Inom länskliniken arbetar ca 100 st medarbetare. På mottagningen i Sollefteå arbetar ca 14 medarbetare varav tre kuratorer.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en kurator till vårt ungdom/vuxenteam och vi hoppas att du vill bli en del av vår härliga arbetsgrupp och komplettera oss med din specifika kuratorskompetens i våra team. Vi jobbar tvärprofessionellt med patientens behov i fokus. Teamarbetet är en central del i arbetet. I ditt team ingår även psykolog, sjukgymnast, arbetsterapeut. Teamet har också tillgång till läkare, logoped och sjuksköterska
Vi arbetar i journalsystemet LVN vårdportalen (SYSteam Cross).
Som kurator har du kunskap om hur samhället fungerar samt vilka rättigheter som finns för målgruppen. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är psykosociala bedömningar, samt kartläggning av behov och resurser, samtalsbehandling och stöd individuellt och/eller i grupp. Du kommer att samverka mycket med andra aktörer runt den enskilde.
Arbetet är dagtid måndag-fredag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Fortbildning i psykosocialt behandlingsarbete eller motsvarande och erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning- motoriska, kognitiva och neurologiska, är meriterande. Du har ett gott bemötande, arbetar flexibelt och självständigt samt främjar god teamsamverkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körtkort krävs.
Bifoga CV och personligt brev i din ansökan.
Vi hoppas att du vill jobba hos oss, varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-25
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Maria Sjölander
Enhetschef
Telefon: +4662019442
Mobiltelefon: 073-2711729

Helén Jonsson
SSR Akademikerförbundet
Telefon: +4662019258