Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

ST-läkare rehabiliteringsmedicin Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Den specialiserade vården i länet är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Vi erbjuder nu tjänst som ST-läkare inom rehabiliteringsmedicin i Sundsvall, för Länsverksamheten geriatrik, neurologi och rehabilitering (GNR).

GNR har cirka 360 årsarbetare och är en mångfacetterad verksamhet med 5 medicinska specialiteter och 11 professioner. I Sundsvall finns 3 vårdavdelningar med 50 vårdplatser och inriktning mot akutgeriatrik, rehabilitering samt stroke/neurologi. GNR har även dagrehabilitering, hemrehabilitering samt öppenvårdsteam för stöd till äldre med sammansatta vårdbehov. Det finns separat mottagningsverksamhet för geriatrik, neurologi samt stroke. I verksamheten ingår även smärtmottagning.

GNR är i grunden välbemannad och har i Sundsvall 17 specialister, varav 1 inom rehabiliteringsmedicin, samt 4 ST-läkare i tjänst. Möjlighet finns att komplettera med dubbelkompetens inom geriatrik.

Arbetsuppgifter

Som ST-läkare arbetar du under handledning av erfarna specialistkompetenta kollegor med handledarutbildning. Med utgångspunkt från gällande målbeskrivning lägger vi upp en utbildningsplan, som du själv har möjlighet att påverka. Rehabiliteringsmedicinska patienter finner vi inom såväl slutenvård som öppenvård, inom dag- och hemrehabiliteringen och inom flera av våra mottagningsenheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Du ska ha ett gediget intresse för rehabiliteringsmedicin där de stora patientgrupperna är hjärnskadade efter exempelvis stroke eller skalltrauma, ryggmärgsskadade, patienter med långvarig avancerad smärta och patienter med komplicerade neurologiska tillstånd.

Målsättningen är att skapa en unik kombination av djup och bred kunskap för att utreda och behandla patienter med betydande funktionsnedsättningar samt för att leda, samordna och genomföra kvalificerade rehabiliteringsinsatser utifrån ett bio-psyko-socialt synsätt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-30
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Fredrik Björck
Enhetschef
Telefon: 072-4511869

Jonas Wallvik
Sveriges Läkarförbund
Telefon: 0706970365