Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Verksamhetschef till Hjälpmedel Västernorrland

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Hjälpmedel Västernorrland finns under regionledningsförvaltningen och arbetar för att med bred kompetens och hög servicekvalitet erbjuda ändamålsenliga tekniska hjälpmedel för att personer med funktionshinder ska få en enklare vardag samt ökad självständighet och trygghet. Hjälpmedlen förskrivs av regionens eller kommunernas vårdpersonal. Hjälpmedel Västernorrland levererar sedan de förskrivna hjälpmedlen.

Verksamheten är helt intäktsfinansierad och omsätter cirka 160 miljoner kronor. Årligen levereras ca 100 000 hjälpmedel. Hjälpmedel Västernorrland är certifierade enligt ISO 9001 och 14 001.

Fördelat på tre enheter; logistik, konsulent och teknik samt en stabsfunktion har verksamheten ca 55 anställda. Huvudanläggningen finns i Ljustadalen i Sundsvall. Medarbetare finns också i Sollefteå och i Örnsköldsvik.

Hjälpmedel Västernorrland ingår i Regionledningsförvaltningens område Hälso- och sjukvård.

Arbetsuppgifter

Vi är inne i en mycket spännande och dynamisk tid. Det svenska hälso- och sjukvårdssystemet ställer om sig på flera sätt. Vård som behövs av många flyttas närmare patienten, i vissa fall ända hem i patientens eget hem. Förändringen möjliggörs bland annat genom användandet av ny teknik och nya arbetsmetoder. Vår förmåga att leverera hjälpmedel på många adresser i rätt tid kräver utveckling av våra logistiksystem. Teknikutvecklingen påverkar också hjälpmedlen som blir mer avancerade och mer anpassade utifrån specifika behov. Kunskapsläget utvecklas och kräver ständig kompetensutveckling hos alla chefer och medarbetare. Vi är ett kompetent gäng medarbetare som söker dig som vill vara med och utveckla både människor och verksamhet för att fortsätta att skapa bra tjänster för dem som bor i vår region.

Rollen som verksamhetschef innebär att du har fullt ansvar för verksamhet, personal, ekonomi och kommunikation. Du ska driva verksamhetens uppdrag inom Hjälpmedel Västernorrland framåt med utgångspunkt i regionens arbete för god vård. Ditt ledarskap utövas i enlighet med regionens personalpolitiska inriktning, fastställda processer och styrdokument. Du ska etablera en god arbetsmiljö med delaktighet och gemenskap samt skapa förutsättningar för medarbetarna att växa och utvecklas i sina roller. Du har både en ledande och coachande roll där du arbetar processinriktat. Chefsrollen kräver att du kan leda och fördela arbete, prioritera och hitta samverkansmöjligheter på olika nivåer i och utanför organisationen.
Att upprätthålla och vidareutveckla relationerna med våra kunder och leverantörer och att aktivt omvärldsbevaka och nätverka med hjälpmedelsverksamheter i andra Regioner ingår som viktiga delar i jobbet.

Du leder verksamhetens ledningsgrupp och stabens medarbetare. Du rapporterar direkt till hälso- och sjukvårdsdirektören.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleexamen. Vi vill att du har dokumenterad erfarenhet av chefs- och ledarskap samt budget- och personalansvar. B-körkort krävs då det förekommer resor i tjänsten.

Kunskaper och erfarenheter av att arbeta i en processorienterad verksamhet är meriterande.

Vi ser gärna att du tidigare erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd verksamhet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och ser att du är en relationsskapande person med god samarbetsförmåga. Vi söker en ledare som tänker strategiskt, leder och motiverar andra och som kan se till hela verksamheten i sitt arbete.

Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen och chefsförordnandet tidsbegränsat på 4 år och möjlighet till förlängning, med Regionens ledarskapspolicy som riktmärke. Chefer i Regoinen företräder arbetsgivaren och utövar ett ledarskap som har sin grund i god självinsikt och präglas av ärlighet, öppenhet, ansvarskänsla och personligt mod.

Placeringsort för tjänsten är enligt överenskommelse inom länet.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Tidsbegr lag/avtal

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-19
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Peter Löthman
Hälso o Sjukvårdsdirektör
Telefon: 073-2713165

Charlotta Palmgren
SACO
Telefon: +4660149671

Malin Isaksson
Vision
Telefon: +4661180197

Jonas Larsson
Kommunal Västernorrland
Telefon: +4660149600