Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Uroterapeut till kvinnosjukvården Örnsköldsvik

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Länsverksamheten bedriver verksamhet vid alla länets sjukhus. Där ingår förlossningsvård med ca 2500 förlossningar/år (Sundsvall och Örnsköldsvik), gynekologisk öppenvårdsmottagning, gynekologiska operationer, kontinensmottagning, ultraljudsmottagning samt utbildning och forskning. Som uroterapeut ingår du i den gynekologiska verksamheten och har uppdrag över länet tillsammans med en kollega i Sundsvall.


Arbetsuppgifter

Till kvinnosjukvården i Örnsköldsvik söker vi nu en uroterapeut med bakgrund som barnmorska eller sjuksköterska för en tillsvidareanställning med omfattning på 100%.

Till oss kommer patienter för utredning och behandling av olika urologiska sjukdomar som t ex urininkontinens, urinträngningar, urinretention och analinkontinens. Du arbetar för förståelse och kunskap när det gäller sammanhanget mellan orsak och symtom.

I dina arbetsuppgifter ingår att utreda och behandla blås- och tarmfunktionsproblem samt stötta och följa upp nya rutiner och insatta behandlingar.

Andra arbetsuppgifter är:
-Telefonrådgivning och tidsbokning
-Vid behov förskrivning av inkontinensprodukter
-Palpation och bedömning av bäckenbottenfunktionen
-Uppföljning/behandling av förlossningsskador
-Vaginism/vulvavestibulit; bedömning/behandling av bäckenbottentonus
-Sexuell rådgivning vid behov
-Handledning av vårdpersonal under utbildning
-Hålla sig uppdaterad av upphandlade inkontinensprodukter

Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga funktioner såsom sjuksköterskor, undersköterskor och läkare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad barnmorska alternativt dig som är utbildad sjuksköterska med uroterapeututbildning eller har som ambition att studera till uroterapeut. Tidigare erfarenhet av mottagningsarbete är meriterande, likaså om du har erfarenhet av arbete med inkontinensproblematik. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet inom följande områden:
-Bäckenbottenträning
-Elektrostimulering
-EMG-biofeedback
-PTNS (Perikutan tibial nervstimulering)
-RIK (Ren Intermittent Kateterisering)

Vidare har du förmågan att planera och prioritera ditt arbete självständigt. Du tar egna initiativ och är resultat- och målinriktad. Vi värdesätter arbete där kommunikation, delaktighet och gott samarbete är i fokus. Vi ser gärna att du har en kulturell medvetenhet, förmåga att kommunicera i stora och små grupper samt är relationsskapande Du har vana och intresse av att arbeta med utvecklingsarbete.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-25
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Emma Lassen Molander
Enhetschef
Telefon: +4662019357

Ulrica Karlsson
Vårdförbundet
Telefon: +4666089352