Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Ekonom till Ekonomienheten

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6 500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har till uppgift att samordna och utveckla regionens verksamheter. Vi stödjer kärnverksamheternas processer och ger stöd och kvalitativa underlag till den politiska förtroendemannaorganisationen och till regiondirektören.

Verksamhet ekonomi och samordning består av ca 70 medarbetare; uppdelade i fyra enheter. Aktuell tjänst hör till ekonomienheten för hälso- och sjukvårdsnämnden (HSN), och avser att stödja chefer inom specialistvården.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en ekonomikonsult till Ekonomienheten HSN (Hälso- och sjukvårdsnämnden), som har uppdrag mot Specialistvården. Specialistvården är organiserad i länsövergripande verksamhetsområden med ca 4 000 medarbetare vid sjukhusen i Sundsvall, Örnsköldsvik och Sollefteå och har en omsättning på 5,1 miljarder kronor.

Du kommer att arbeta inom de länsverksamhetsområden som tilldelas dig inom specialistvården, i nära samarbete med specialistvårdens controllers. Ekonomikonsulten stödjer verksamhetens chefer i såväl budget- som uppföljningsarbetet. Rollen som ekonomikonsult innebär att man deltar vid tilldelade verksamheters ledningsgruppsmöten. Övriga arbetsuppgifter är bland annat analys av ekonomi- och produktionsstatistik och löpande bokföring samt avstämningar, kontroller och utveckling inom ekonomiområdet.

I ekonomikonsultens roll ingår att delta i olika grupperingar inom ekonomiområdet, för att ge råd och stöd, inhämta kunskap samt vara delaktig i utvecklingen av processer och arbetssätt.

Ekonomikonsulten kommer att vara underställd enhetschefen för Ekonomienheten HSN.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ekonomexamen från universitet/högskola.

Du har:
- erfarenhet från operativt ekonomiarbete inom budget, redovisning och uppföljning
- erfarenhet av ett konsultativt arbetssätt till chefer i verksamheten

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du:
- är ansvarstagande
- har en god analytisk förmåga
- har en god samarbetsförmåga
- arbetar mot mål för att se resultat
- du har ett pedagogiskt förhållningssätt i kontakten med chefer i verksamheten och förmåga att förklara ekonomiska samband

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Placeringsort är Sollefteå.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-22
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Anna Hoff
Enhetschef
Telefon: +4661180254

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: +4660181543

Per Kjellin
Vision
Telefon: +4661184027