Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Kurator/Socionom till psykiatrisk mottagning, Örnsköldsvik

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Psykiatriska mottagningen är en allmänpsykiatrisk mottagning som riktar sig till personer över 18 år och som är i behov av psykiatrisk vård på specialistnivå. Vid mottagningen arbetar ett 30- tal behandlare av olika professioner och vi arbetar i två behandlingsteam samt jourmottagning. Det finns en teamsamordnare i varje team. På vår mottagning får du möjlighet att träffa patienter med ett brett spektrum av psykiatriska tillstånd.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har ett genuint intresse för psykiatri. Som kurator vid vår mottagning arbetar du med psykosocialt utrednings-, bedömnings-, och behandlingsarbete. Ansvarar för den psykosociala kompetensen i teamet. Rådgivning beträffande samhällets resurser inklusive samverkan med andra myndigheter. Behandlingsplanering, krisstöd, samtalsbehandling (individuellt och i grupp) och familjesamtal är några av de förekommande arbetsuppgifterna. Handleda studenter. Att följa med patienter till annan vårdinrättning som transportstöd förekommer. Mentorskap kan erbjudas.

Vi är HBTQ certifierade.

Kvalifikationer

Du som söker har socionomexamen. Erfarenhet av psykiatri och fortbildning i psykosocialt behandlingsarbete eller motsvarande är meriterande. Du har ett gott bemötande, arbetar flexibelt och självständigt samt i team. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, god samarbetsförmåga och öppenhet för de varierande arbetsuppgifter som förekommer. Vi hoppas att som söker som tror på samverkan mellan olika yrkesgrupper och kompetenser.

Urval och intervjuer görs löpande.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt mediaval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-25
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Eva Carlehed
Enhetschef
Telefon: 073-2742910
Mobiltelefon: 073-2742910

Nina Hansson Kemi
Teamledare
Telefon: 0660 - 897 19