Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Kommunikatör/webbredaktör

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Område kommunikation ger stöd till Region Västernorrlands ledning och kärnverksamhet i kommunikationsfrågor. Vi bidrar till att kommunikationen från Region Västernorrland är relevant, begriplig och korrekt för mottagaren och utvecklar organisationens kommunikativa förmåga.
Enheten för kommunikationskanaler och redaktion förvaltar och utvecklar Region Västernorrlands kommunikationskanaler, både infrastruktur och innehåll.

Vi söker nu en kommunikatör/webbredaktör till område kommunikation, Region Västernorrland.

Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår arbete med struktur och innehåll på webbplatsen rvn.se och tjänsten Hitta vård inom 1177 Vårdguiden. Du ska bidra med expertkunskap så att kanalerna nyttjas optimalt och delta i test av förändringar och förbättringar, ge stöd till publicerare och svara på användarfrågor. Du förväntas arbeta systematisk med att bevaka och säkra webbplatsernas tillgänglighet och användbarhet, ta fram statistik både för sök och besök, analysera användarbeteende och identifiera förbättringsområden.

Uppdrag och arbetsuppgifter kommer att utvecklas genom Region Västernorrlands arbete med digitalisering och kommunikation. Våra externa webbplatser behöver ständigt utvecklas för att möta invånarnas behov, både vad gäller innehåll och funktioner, och du kommer att ha en central roll i det arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom media- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande och har erfarenhet av att arbeta med stora och komplexa webbplatser. Vi ser att du har minst 1-5 år erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Du har erfarenhet av publiceringsverktyg och det är meriterande om du har erfarenhet av EpiServer. Vi söker dig som tålmodigt arbetar på tills resultat är uppnådda. Det är viktigt att du är en god kommunikatör och anpassar ditt sätt att förmedla budskap till mottagaren. Du ser till helheten och till verksamhetens bästa och har en förmåga att se vad som behöver förbättras. Du är mån om att lära dig mer inom ditt område och delar gärna med dig av kunskapen till dina kollegor.

B-körkort är ett krav då resor inom tjänsten förkommer. Placeringsort är Härnösand.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-28
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Marte Hjulstad
Enhetschef
Telefon: 073-2742408

Anna-Lena Tjernberg
SACO
Mobiltelefon: 073-274 24 09