Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Överläkare till Öronkliniken i Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Öronkliniken ingår i Länsverksamhet kirurg, urolog, ÖNH. Vi bedriver öronsjukvård på alla tre sjukhusorter.

Till kliniken i Sundsvall hör mottagning och 4 vårdplatser som är belägna på kirurgens vårdavdelning. Vi har primär och bakjourslinje. Verksamheten ansvarar även för att utbilda ett flertal ST-läkare samt har ansvar för att handleda AT-läkare och studenter utplacerade under läkarutbildningen vid Umeå Universitet.

Nu söker vi en utvecklingsinriktad överläkare alternativt specialistläkare till kliniken.

Arbetsuppgifter

I rollen som överläkare/specialistläkare arbetar du i huvudsak med patientansvar vilket innebär att du ansvarar för medicinska utredningar, bedömningar och behandlingar av patienter. Du arbetar i ett team bestående av kunniga medarbetare vilket ger möjlighet till ett kontinuerligt erfarenhets- och kunskapsutbyte. I rollen ingår även administrativt arbete.

Vi erbjuder ett variationsrikt arbete där du har förutsättningar att vara med och påverka verksamhetens inriktning beroende på intresse, erfarenhet och kompetens.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare och har specialistkompetens inom öron- näs och halssjukdomar samt god datorvana. Det är önskvärt att du är intresserad av verksamhetsutveckling.

Som person är du flexibel och har en förmåga att arbeta självständigt. Du har goda kunskaper i det svenska språket, och behärskar det i både tal och skrift. För att lyckas i rollen har du ett gott bemötande och en god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Följande dokumentation skall bifogas din ansökan enligt handläggningsordning för sakkunnigprövning vid anställning av specialistutbildade läkare vid akademiska sjukvårdsenheter och universitetssjukvårdsenheter:

1) Vetenskapliga meriter (om tillämpligt)
a. Intyg om akademisk grad, exempelvis medicine doktor eller docent
b. Fullständig publikationslista

2) Pedagogiska meriter (om tillämpligt)
a. Intyg/dokumentation om undervisningserfarenhet
b. Intyg om handledarkurs (grund- eller specialistutbildning)

3) Kliniska och övriga meriter (om tillämpligt)
a. Intyg om sub-specialisering
b. Intyg/dokumentation om ledningsuppdrag och/eller verksamhetsutveckling

Kontroll av läkarlegitimation och samtliga relevanta specialistbevis via Socialstyrelsen
(HOSP) kommer att ske när ansökan inkommit.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervjuer innan ansökningstiden gått ut.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-27
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Artur Jänes
Tf Länsverksamhetschef
Telefon: +4660181454

Åsa Mattsson-Rumm
Tf Länsverksamhetschef
Telefon: +4660181479

Jonas Wallvik
Sveriges Läkarförbund
Telefon: 0706970365