Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Sjuksköterskor till Ambulanssjukvården Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Ambulansstationerna ingår i Länsverksamhet Akutmottagning & Ambulans som har en inriktning mot akutsjukvård. Ambulanssjukvården består av ca. 180 medarbetare fördelade på nio stationer och har ca. 35.000 uppdrag per år.

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta med prehospital akutsjukvård? I rollen som ambulanssjuksköterska möter du patienter i alla åldrar som drabbats av akut sjukdom eller skada. Du bedömer och behandlar patienter i hemmet, på skadeplats och under transport till vårdinrättning med rätt vårdnivå. Arbetet är omväxlande och du träffar en bred patientgrupp. Vårt stora och varierade uppdrag ger dig som ambulanssjuksköterska stora möjligheter att utvecklas i din profession. Fokus ligger på god omvårdnad och medmänsklighet i patientmötet. Arbetet sker i team, bestående av ambulanssjuksköterska och sjuksköterska.

Du har en aktiv roll i planering, utövande och ansvar för förekommande uppgifter inom ambulanssjukvården
med utgångspunkt från Hälso- och sjukvårdslagen, Patientsäkerhetslagen och direktiv från ambulansöverläkaren.

Övriga arbetsuppgifter är att:
* Bedöma patientens somatiska- och psykiska status och omedelbara behov samt att genomföra åtgärder i skiftande miljöer.
* Inneha det medicinska ansvaret och sjukvårdsledning under uppdrag.
* Informera enskilda patienter och deras närstående samt handleda och undervisa medarbetare och
studenter.
* Ansvara för att all utrustning är komplett i ambulansfordon.
* Ansvarsområde gällande beställning och underhåll av material och utrustning.
* Redovisa i landstingets kvalitetsregister.

För oss är det viktigt att ge rätt förutsättningar till kompetensutveckling för våra medarbetare. Inledningsvis erbjuder vi dig ett introduktionsprogram anpassat utifrån dina tidigare erfarenheter som bl a innefattar:
* Auskultera med befintliga ambulanssjuksköterskor.
* C-körkort.
* 3 dagar fordons- och körutbildning.
* Intensivutbildning på respektive ambulansstation.
* PHTLS-utbildning (traumaomhändertagande), sker hösten 2017.

Verksamheten har ett nära samarbete med akutmottagningarna, primärvård, kommuner samt organisationer såsom Länsstyrelsen, SOS Alarm, Räddningstjänsten och Polisen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort intresse för ambulanssjukvård och som är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har vidareutbildning mot prehospital sjukvård. Du har goda medicinska kunskaper och fysisk uthållighet. Fystester görs årligen och är ett krav för anställningen.

Som ambulanssjuksköterska är du ansvarsfull, lugn och trygg i din yrkesroll. Ditt arbetssätt präglas av att ha patienten och patientsäkerheten i fokus samt att du utifrån ett etiskt synsätt har ett gott bemötande. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har ett flexibelt förhållningssätt till att arbeta under ändrade förhållanden och i ett varierande arbetstempo. Du trivs med att arbeta självständigt och är bekväm med att fatta egna beslut. Likaså trivs du med att arbeta i team och vi förutsätter att du har god samarbetsförmåga samt att du medverkar till att skapa ett gott arbetsklimat. Vidare har du ett intresse av att utvecklas i din profession genom att lära nytt och du bidrar aktivt med dina kunskaper. Tillsammans vidareutvecklar vi verksamheten mot uppsatta mål.

Arbetstiden är förlagd med tjänstgöring dag och natt samt helg. Det är ett krav att du har körkort med lägst behörighet B, har du C-körkort är det mycket meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Vikariatsanställning

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-25
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Peter Neuman
Enhetschef
Telefon: 0703123900

Mika Rubin
Vårdförbundet
Telefon: +4660181084