Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Sjuksköterskor till Lungavdelningen i Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Lungavdelningen tillhör Länsverksamhet Lung/Hud/Infektion där vårt uppdrag är att utföra alla vanliga lungmedicinska procedurer. Här finns en avdelning bestående av 14 vårdplatser samt en mottagning med stor verksamhet inom profildiagnoserna lungcancer, obstruktiva och interstitiella lungsjukdomar. Avdelningen bedriver även palliativ vård.

Arbetsuppgifter

Arbetet som sjuksköterska på Lungavdelningen omfattar effektiv bedömning och lungsjukvård med uppgifter som att planera, genomföra och utvärdera vård av patienter med lungsjukdomar samt förebygga komplikationer av dessa. Vidare ingår att undervisa patienter och anhöriga i andningsvård såsom inhalationer, syrgasanvänding, syrgasbehandling i hemmet och maskinellt andningsstöd. Vi värdesätter hög kvalité i vården och hög kompetens hos våra medarbetare och du kommer att få ta del av våra utbildningsinsatser inom bland annat lungsjuksdomar, dränage och andningsmaskiner.

På avdelningen har vi stort fokus på god kvalitet i vården och patientsäkerhet och vi arbetar ständigt med utveckling. Hos oss finns möjlighet till olika specialuppdrag och ansvarsområden. För närvarande planerar vi för att driva ett projekt kring patientsäkerhet och kvalitet och vi ser gärna dig som har intresse för dessa frågor. Vi söker också dig som är intresserad av att bli HLR-instruktör och vi behöver även en ansvarig för medicinsk teknik. Är du intresserad av att vara en av våra huvudhandledare för studenter så finns möjlighet till det också. Hos oss kommer du vara en viktig del i avdelningens utveckling för att uppnå våra mål om god kvalitet i vården och en bra och trivsam arbetsmiljö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och meriterande är om du har erfarenhet från slutenvården och särskilt inom lungsjukvård. Meriterande är också om du har KOL utbildning. Vi ser gärna att du har ett intresse för teknik och maskiner.

Som person är du lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Du har förmågan att anpassa dig till ändrade omständigheter och behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Samtidigt som du tar ansvar för din egen roll så ser du till hela verksamhetens bästa, med patienten i fokus. Du har en god empatisk förmåga och arbetar bra med andra människor.

Är du intresserad av att vara med och påverka och utveckla vår verksamhet är du hjärtligt välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-02-28
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Jessica Vestlund
Tf enhetschef
Telefon: 070-2412686

Afsaneh Aliagha
Vårdförbundet
Telefon: +4660182341