Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Överläkare till BUP Örnsköldsvik

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Länsverksamhet Barn och ungdomspsykiatri har cirka 120 medarbetare, och mottagningar i Härnösand, Sollefteå, Sundsvall/Ånge och Örnsköldsvik. I Sundsvall bedrivs också dagverksamhet i egen regi och slutenvård i samverkan med vuxenpsykiatrin och barn- och ungdomsmedicin. BUP tar emot barn och ungdomar med allvarlig barnpsykiatrisk problematik i behov av specialiserade insatser. Vi använder evidensbaserade behandlingsmetoder som bygger på bl.a. systemiskt, psykodynamiskt och kognitivt synsätt. All behandling sker i nära samverkan med familj, övrigt nätverk och andra vårdgivare såsom skola och socialtjänst.

Arbetsuppgifter

BUP söker nu en överläkare i Barn- och ungdomspsykiatri till Örnsköldsvik. Dina arbetsuppgifter är sedvanliga läkaruppgifter inom BUP, såsom utredning, diagnostisering och behandling. Du förväntas medverka till utvecklingen av evidensbaserad vård och vara beredd att handleda studenter och kollegor. Överläkaren förväntas uppvisa goda ledaregenskaper och kunna ta ansvar för verksamhetsutveckling samt leda projekt och kontinuerliga förbättringsarbeten. Du har kollegor vid samtliga BUP-mottagningar i länet och ingår i ett team med bl.a. enhetschef, psykologer, kuratorer och sjuksköterskor.

Verksamhetens storlek och vårt patientunderlag ger möjlighet till såväl generalistens bredd som specialisering. BUP deltar också i den regionaliserade läkarutbildningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad läkare med flerårig välmeriterad klinisk tjänstgöring (minst 2 år) med god kunskap i barnpsykiatri. Vidare har du undervisnings- och handledarvana inklusive godkänd ST-handledarutbildning. Som överläkaren ska du kunna vara självständig bakjour vilket också innebär medicinskt ledningsansvarig på jourtid. Är du disputerad med aktiv forskning inom relevant ämnesområde är det meriterande.

Vid eventuell intervju ska du ha med dig ett oöppnat kuvert med utdrag från Polisens belastningsregister. Du beställer själv ett utdrag från belastningsregistret via Polisens hemsida. Region Västernorrland verkar för drogfria arbetsplatser.

Har du frågor är du välkommen att höra av dig.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-03-31
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Lena Berglund Friberg
Verksamhetschef
Telefon: 070-6805536

Jonas Wallvik
Sveriges Läkarförbund
Telefon: +4660181714
Mobiltelefon: 070-6970365

Marie Törnqvist
Överläkare
Telefon: 070 269 08 07