Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Fysioterapeut/Ergonom till Länshälsan, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Söker du en intressant och utmanande arbetsplats? Vill du vara med och påverka våra framtida satsningar? Då är Region Västernorrland rätt för dig!
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Länshälsan är en intäktsfinansierad företagshälsovård med ergonomisk, medicinsk, psykosocial och teknisk kompetens. Vi arbetar med en multidisciplinär inriktning inom områdena förebyggande, hälso- och arbetsmiljöarbete samt arbetslivsinriktad rehabilitering. Vår huvuduppgift är att hjälpa kunderna utveckla attraktiva och hälsofrämjande arbetsplatser. Vi är certifierade enl. ISO 9001:2015. Vi levererar företagshälsovård till ett 100-tal kunder med ca 12 000 anställda där vår största kund är Region Västernorrland. Länshälsan finns i Örnsköldsvik, Sollefteå, Härnösand och Sundsvall.

Arbetsuppgifter

Till Länshälsan i Sundsvall söker vi nu en fysioterapeut/ergonom. Hos oss kommer du att arbeta konsultativt åt våra kunder med arbetsrelaterad ohälsa och hälsofrämjande insatser på individ-, grupp- och organisationsnivå.

I samarbete med övrig personal jobbar du bland annat med:
- Belastningsergonomisk undersökning, riskbedömning och intervention
- Arbetsförmågebedömning
- Ergonomisk rådgivning
- Utbildning
- Bedömning och behandling gällande t. ex rörelseapparaten och stress

Vi erbjuder dig ett ansvarsfullt, omväxlande och stimulerande arbete. Du har möjlighet till fortbildning och kompetensutveckling och får vara med och påverka Länshälsans utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Vi ser gärna att du har erfarenhet från företagshälsovård/arbetsmiljöarbete och bedömning och behandling av besvär från rörelseapparaten. Det är meriterande om du har vidareutbildning inom ergonomi- eller arbetsliv och hälsa.

Din kompetens inom ergonomi, undersökning och behandling är bred och reell. Du kan identifiera och beskriva sambanden mellan arbetsmiljö och hälsa. Att vara ett stöd för såväl företagsledningar som arbetsledare och enskilda medarbetare är självklart för dig. God pedagogisk kunskap värderas högt och du bör ha erfarenhet och intresse av att hålla utbildningar för större och mindre grupper.

Du har ett hälsofrämjande synsätt och ett genuint intresse för människor, deras hälsa och arbetsmiljö. Du som vill arbeta och utvecklas med oss ska tycka om att arbeta kundorienterat, på ett konsultativt sätt och ha egen drivkraft. Du ska klara av att arbeta självständigt samt tycka om att arbeta i team med andra yrkeskategorier såsom sköterskor, läkare, beteendevetare och administratörer.

Körkort erfordras då resor över hela länet kan förekomma.

Är du intresserad av att vara med och påverka och utveckla vår verksamhet är du hjärtligt välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-03-10
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Katarina Olofsson
Enhetschef
Telefon: 072-550 68 99

Ulrika Lindgren
SACO
Telefon: +4660181906
Mobiltelefon: 070-2644596