Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Hälsocentralschef till Hälsocentralerna Ramsele och Junsele

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Den regiondrivna primärvården är organiserad inom förvaltningen Hälsocentralerna Västernorrland. Uppdraget är att på lika och jämställda villkor tillhandahålla en nära hälso- och sjukvård till länsinvånarna, utan avgränsning vad gäller sjukdom, ålder eller patientgrupper.

Hälsocentralerna Ramsele och Junsele samt distriktssköterskemottagningen i Näsåker är belägna i Västraområdet Sollefteå i natursköna Ångermanland. Området erbjuder tillgång till ett aktivt friluftsliv såsom fina skoterleder, utförsåkning/ längdskidåkning, vandringsleder och mycket mera. Verksamheterna ligger i glesbygd och vi lägger stor vikt vid utveckling av denna.

Om du vill vara med och påverka morgondagens primärvård i Västraområdet tillsammans med oss ska du söka tjänsten nedan!

Arbetsuppgifter

Vill du bli vår nya ledare?
Som hälsocentralschef leder och utvecklar du verksamheten framåt i enlighet med verksamhetens övergripande mål. I ditt ledarskap stödjer du medarbetarna genom dialog och återkoppling samt främjar ett öppet, kreativt och förtroendefullt arbetsklimat. Du har arbetsmiljö, ekonomi- och personalansvaret för medarbetarna vid verksamheten och vid din sida finns regionens stödfunktioner samt din chef.

I arbetet ingår även kontakter med andra verksamheter inom regionen och du kommer spela en viktig roll i hälsocentralens utveckling för att hjälpa invånare att få en god vård.

Du kommer att ingå i ledningsgrupp med verksamhetschef och områdets hälsocentralschefer där vi har ett öppet och stöttande arbetsklimat med god samverkan..

Kvalifikationer

Som hälsocentralschef ställs höga krav på ditt ledarskap och att du känner dig trygg i rollen, därför ser vi gärna att du har dokumenterad ledarerfarenhet men detta är inget krav då stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift.

Du är en ledare som uppmuntrar till delaktighet och har förmåga att inspirera och engagera medarbetare för att nå gemensamma mål. Du har god självkännedom, är tydlig i din kommunikation och trivs med att stå i arbetsgivarrollen. Att ställas inför små eller stora utmaningar där ständiga förbättringar står i fokus är något som motiverar dig och du har förmågan att på egen hand driva projekt framåt med din chef som bollplank. Vidare har du förmåga att se de stora sammanhangen men kan också omsätta visioner och mål till praktiska, konkreta handlingsplaner som ni kan arbeta med på hälsocentralen.

Vi söker dig som har adekvat akademisk examen inom hälso- och sjukvård. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av primärvård då viss del kliniskt arbete inom din grundprofession ingår i uppdraget,

Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen i kombination med ett tidsbegränsat chefsförordnande med Regionens ledarskapspolicy som riktmärke. Chefer i Regionen företräder arbetsgivaren och utövar ett ledarskap som har sin grund i god självinsikt och präglas av ärlighet, öppenhet, ansvarskänsla och personligt mod.

Vi ser fram emot din ansökan, vi tillämpar löpande urval och intervjuer så vänta inte med att skicka in den!

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-03-03
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Helena Rödén
Verksamhetschef
Telefon: 070-5743025

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: 060-181543

Åsa Holgersson
Vårdförbundet
Telefon: 076-8310831

Ylva Byström
Vision
Telefon: 0706328036/061184332
Mobiltelefon: 070-6328036

Tommy Sandin
Kommunal Västernorrland
Telefon: 060-181912