Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Kurator till Hälsocentralen Höga Kusten

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Den regiondrivna primärvården är organiserad inom förvaltningen Hälsocentralerna Västernorrland. Uppdraget är att på lika och jämställda villkor tillhandahålla en nära hälso- och sjukvård till länsinvånarna, utan avgränsning vad gäller sjukdom, ålder eller patientgrupper.

I Kramfors kommun finns tre hälsocentraler som drivs av Region Västernorrland. Det är hälsocentralerna Kramfors, Nyland och Höga Kusten. Hälsocentralen Höga Kusten är belägen i Ullånger som ligger ca 3,5 mil från Kramfors och ca 5 mil från Örnsköldsvik. På arbetsplatsen är vi ca 20 medarbetare med flera olika kompetenser, tillsammans är vi ett team och har bred kunskap för att behandla de flesta sjukdomar, skador och kroniska åkommor. Vi strävar efter att ha en god service och bra tillgänglighet med korta väntetider och att våra patienter ska känna stor trygghet att söka hjälp hos oss.

Arbetsuppgifter

Vill du bli vår nya kollega?
Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete där dina uppgifter hos oss är att vara den psykosociala resursen på hälsocentralen, att vara en samtalspartner som kan hjälpa patienten att hitta sätt att gå vidare genom att öka sin egen medvetenhet om sin livssituation, att se sina egna möjligheter och resurser. Tjänsten innehåller både självständigt arbete och arbete i team.

Vi samverkar inom vårt verksamhetsområde och tjänsten innefattar till största delen arbete som kurator vid HC Höga Kusten men till viss del även HC Kramfors, Även tjänstgöring som rehabkoordinator ingår i uppdraget till viss del.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller beteendevetare. Vidareutbildning inom KBT (steg-1) samt tidigare erfarenhet av primärvård, samtalsbehandling och psykisk ohälsa är önskvärt för tjänsten. Vi önskar även att du har erfarenhet av Brief Intervention och gillar att jobba med digital hälsa vilket primärvården jobbar med i ständig utveckling.

Vi tror att du som söker är en positiv person med ett stort intresse för människor. Du har ett gott bemötande, arbetar flexibelt och självständigt samt främjar god teamsamverkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Är du intresserad av att vara med och påverka och utveckla vår verksamhet är du hjärtligt välkommen med din ansökan!

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer.

-----------------------------------------------------------------------------
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-02-28
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Elin Roos
Hälsocentralschef
Telefon: +46613711132

Helén Jonsson
SSR Akademikerförbundet
Telefon: +4662019258