Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Lärare i svenska på Hola folkhögskola

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Förvaltningen Regional utveckling är en av landstingets tre kärnverksamheter och ansvarar för tillväxt, kultur, kollektivtrafik och infrastruktur, miljö och energi, folkbildning samt internationellt samarbete.

Arbetsuppgifter

Till vår allmänna kurs söker vi en lärare i svenska och religion för allmän visstidsanställning under resterande del av vårterminen 2019. Huvudsaklig arbetsuppgift är undervisning på allmän kurs med svenska som huvudämne samt kursansvar för allmän kurs distans. Tillträde enligt överenskommelse.

Kvalifikationer

Vi söker dig som tycker om att utmana den traditionella synen på lärande och har en kreativ och lösningsfokuserad syn på ditt arbete.
Du har bred kompetens, god social förmåga och som sätter individens trygghet och respekt i centrum för lärandet. Du har förmåga att förmedla kunskap på ett tydligt och lättförståeligt sätt.

Du är utbildad lärare i svenska med stor förståelse för människor och är van att jobba med ungdomar. Du har folkhögskolelärarexamen eller gymnasielärarexamen eller lärarexamen för grundskolans senare år. Meriterande är också erfarenhet av läs - och skrivsvårigheter, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt specialpedagogik. . I arbetslaget arbetar vi med flera processer samtidigt i klassrummet och alltid med individen i fokus. Vi vill gärna att du har kunskaper om folkbildningens särart samt erfarenheter av folkbildande arbete.

Eftersom tjänsten innebär ett huvudansvar för allmän kurs på distans så behöver du ha erfarenhet av distansstudier och arbete med lärplattform samt vara intresserad av digitalt utvecklingsarbete.

Du ska vilja ingå i ett aktivt och positivt arbetslag, vara beredd att arbeta tillsammans med andra såväl som individuellt och ha ett stort hjärta för folkbildning, kultur, mångfald. Du bör också vara flexibel och uppskatta att jobba i en personalgrupp som utan prestige jobbar över gränserna och ser lösningar snarare än hinder.

Anställning

Allmän visstidsanst

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 9999-12-31
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Hans-Olov Furberg
Verksamhetschef
Telefon: 073-275 24 52

Linda Nordström Ellegaard
Förbundet Folkhögskolelärarna
Telefon: +4661285606