Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Projektledare, Tillväxtverksamheten, Härnösand

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Förvaltningen Regional utveckling är en av landstingets tre kärnverksamheter och ansvarar för tillväxt, kultur, kollektivtrafik och infrastruktur, miljö och energi, folkbildning samt internationellt samarbete.

Region Västernorrland har det statliga regionala utvecklingsansvaret och på Tillväxtverksamheten ligger de delar som omfattar regional tillväxt, näringslivsutveckling, innovationsarbete, besöksnäringsfrämjande och kompetensförsörjning.

Arbetsuppgifter

Tillväxtverksamheten söker en projektledare till projektet SMART 2.0 Västernorrland. Uppdraget är att, i samverkan och utifrån regionala förutsättningar, driva processer och genomföra insatser och aktiviteter som kompletterar pågående satsningar i Västernorrland. Syftet med projektet är att stärka industrin och industrinära sektors konkurrenskraft när det gäller systematisk förnyelse och omställning. Det handlar exempelvis om ökat branschnätverkande och att tillsammans med andra regionala aktörer initiera och koordinera digitaliseringsaktiviteter i regionen. I arbetet ingår även att tillsammans med kollegorna på Tillväxtverksamheten utveckla stödstruktur och arbetsmetodik för regionalt strategiskt utvecklingsarbete samt analys och uppföljning inom området.

SMART 2.0 Västernorrland är ett projekt som utgår från regeringens nyindustrialiseringsstrategi Smart industri. Strategin har tre fokusområden: Industri 4. 0; att ta vara på digitaliseringens möjligheter, kunskapslyft industri samt säkra industrins kompetensförsörjning.

Läs mer om detta på www.regeringen.se/informationsmaterial

Tjänsten är en visstidsanställning fram till 2020-11-15. Placeringsort är Härnösand.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högre utbildning eller motsvarande erfarenheter inom för arbetsuppgifterna relevant område, t.ex. samhällsvetenskap. Arbete med förändringsledning och digitaliseringsfrågor är meriterande, och likaså erfarenhet av att arbete i en politiskt styrd organisation. Eftersom uppdraget innefattar att koordinera aktiviteter med en rad andra aktörer är det meriterande om du också har projekt- och processledarerfarenhet. För att trivas i rollen som projektledare krävs att du är kommunikativ och förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som tar ansvar för dina uppgifter och ser möjligheter i förändring. Du har förmåga att ta initiativ, sätta igång aktiviteter och arbeta för att uppnå resultat. Självklart är du också intresserad av regionalt utvecklingsarbete!

Varmt Välkommen med din ansökan!

Anställning

Allmän visstidsanst

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-02-24
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Ilona Novak
SACO
Telefon: 070-5623308

Maria Lidgren
Verksamhetschef
Telefon: +4661180394