Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Ambulanssjuksköterska till Ambulanssjukvården Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik. Ambulansstationen i Sundsvall är en del av Länsverksamhet Akut och Ambulans. Akutsjukvården möter människor i livsavgörande ögonblick. I vårt dagliga arbete ligger fokus på akuta insatser. Vi är i beredskap att möta akuta händelser i samhället och vårt driv är att alltid utvecklas och bli bättre.

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta med prehospital akutsjukvård? I rollen som ambulanssjuksköterska möter du patienter i alla åldrar som drabbats av akut sjukdom eller skada. Du bedömer och behandlar patienter i hemmet, på skadeplats och under transport till vårdinrättning med rätt vårdnivå. Arbetet är omväxlande vilket ger dig som ambulanssjuksköterska stora möjligheter att utvecklas i din profession. Fokus ligger på god omvårdnad och medmänsklighet i patientmötet. Arbetet sker i team, bestående av ambulanssjuksköterska och sjuksköterska.

Du har en aktiv roll i planering, utövande och ansvar för förekommande uppgifter inom ambulanssjukvården med utgångspunkt från Hälso- och sjukvårdslagen, Patientsäkerhetslagen och direktiv från ambulansöverläkaren. Övriga arbetsuppgifter är att bedöma patientens somatiska och psykiska status och omedelbara behov samt att genomföra åtgärder i skiftande miljöer, inneha det medicinska ansvaret och sjukvårdsledning under uppdrag, informera enskilda patienter och deras närstående samt handleda och undervisa medarbetare och studenter. Ansvara för att all utrustning är komplett i ambulansfordon, ansvarsområde gällande beställning och underhåll av material och utrustning och redovisa i regionens kvalitetsregister ingår även i tjänsten.

Vi arbetar aktivt för att främja kompetensutveckling för våra medarbetare. Inledningsvis erbjuder vi dig ett introduktionsprogram anpassat utifrån dina tidigare erfarenheter.

Verksamheten har ett nära samarbete med akutmottagningarna, primärvård, kommuner samt organisationer såsom Länsstyrelsen, SOS Alarm, Räddningstjänsten och Polisen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort intresse för ambulanssjukvård och som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning i ambulanssjukvård. Meriterande om du har tidigare erfarenhet av ambulanssjukvård, alternativt akutsjukvård. Du har goda medicinska kunskaper och fysisk uthållighet. Fystester görs årligen och är ett krav för anställningen.

Som ambulanssjuksköterska är du ansvarsfull, lugn och trygg i din yrkesroll. Ditt arbetssätt präglas av att ha patienten och patientsäkerheten i fokus. Du har utifrån ett etiskt synsätt ett gott bemötande och kan sätta dig in i andras situationer. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har ett flexibelt förhållningssätt till att arbeta under ändrade förhållanden och i ett varierande arbetstempo. Du trivs med att arbeta självständigt och är bekväm med att
fatta egna beslut. Likaså trivs du med att arbeta i team och vi förutsätter att du har god samarbetsförmåga och att du medverkar till att skapa ett gott arbetsklimat. Du har intresse av att utvecklas i din profession genom att lära nytt och att du aktivt bidrar med dina kunskaper och till vidareutveckling av vår verksamhet.

Arbetstiden är förlagd med tjänstgöring dag, natt samt helg. Det är ett krav att du har körkort med lägst behörighet B, har du C-körkort är det mycket meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-06-06
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Peter Neuman
Enhetschef
Telefon: 0703123900

Mika Rubin
Vårdförbundet
Telefon: +4660181084