Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Fastighet- och servicedirektör

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Fastighet och service är ett nytt, samlat och renodlat serviceområde i regionledningsförvaltningen som bildas 1 juli 2019. Uppdraget består i att tillhandahålla ändamålsenliga lokaler och fastighetsnära service till Region Västernorrlands olika verksamheter. Området inkluderar verksamheterna fastighet, transport, städ, kök och restaurang.

Arbetsuppgifter

Som fastighets- och servicedirektör ansvarar du för verksamhet, personal och ekonomi. Du är också chef för fem verksamhetschefer inom området.

Ditt viktigaste uppdrag blir till en början att etablera och förankra gemensamma mål, processer och arbetssätt för det nybildade området. Någon ytterligare verksamhet kan tillkomma som ett resultat av den pågående översynen av regionledningsförvaltningen. Du ska samordna den övergripande serviceprocessen inom regionledningsförvaltningen genom kunddialoger och interna överenskommelser med övriga förvaltningar inom Region Västernorrland. På längre sikt är ambitionen att fördjupa samverkan inom serviceområdet med övriga regioner i norra sjukvårdsregionen.

Området har för närvarande 380 medarbetare och en ekonomisk omslutning på 692 mnkr. Stödfunktioner såsom ekonomi, kommunikation och HR finns vid din sida för att stötta dig i arbetet att leda området. Du kommer att ingå i regionledningsgruppen och regionledningsförvaltningens ledningsgrupp och företräda Region Västernorrland i olika regionala och nationella servicenätverk.

Varför Regionen:
Visste du att det finns över 200 yrken i Region Västernorrland? Tyngdpunkten ligger förstås på yrken inom vården, men det finns många andra verksamheter med spännande innehåll. Vi erbjuder dig ett meningsfullt och stimulerande arbete där du får vara med och bidra i en verksamhet som gör skillnad för regionens invånare. Vi erbjuder dig löpande kompetensutveckling och stöd i rollen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gedigen chefs- och ledarskapserfarenhet och vi ser gärna att du också har erfarenhet av att leda andra chefer. Vi ser gärna att du tidigare lett och utvecklat serviceverksamheter och gärna med kvalitetsledningssystem. Du har lämplig akademisk examen eller motsvarande arbetslivserfarenhet och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation.

Vi tror att du är en tydlig och stabil chef som med goda ledaregenskaper kan leda och motivera medarbetare via underställda chefer till ett gott resultat. Du drivs av att lyssna, kommunicera och lösa problem på ett konstruktivt sätt tillsammans med andra människor. Som person är du strukturerad vilket innebär att du planerar och organiserar arbetet på ett effektivt sätt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen med ett tidsbestämt chefsförordnande med Regionens ledarskapspolicy som riktmärke. Chefer i Region Västernorrland företräder arbetsgivaren och utövar ett ledarskap som har sin grund i god självinsikt och präglas av ärlighet, öppenhet, ansvarskänsla och personligt mod.

Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Härnösand

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-05-29
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Hans Viklund
Regiondirektör
Telefon: 0611-803 42

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: +4660181543

Malin Isaksson
Vision
Telefon: +4661180197