Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Farmaceuter till Läkemedelsenheten, Örnsköldsvik

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du m öjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna. Läkemedelsenheten är en del av Kvalitet och Patientsäkerhet inom Regionledningsförvaltningen och har i uppdrag att aktivt verka i kvalitets- och patientsäkerhetsfrågor.

Läkemedelsenheten har fått i uppdrag att utföra tjänsten skötsel av läkemedelsförråd samt vätskevagnshantering inom regionen. Vi söker nu två farmaceuter för uppdraget, leg. Receptarie eller leg. Apotekare, till Örnsköldsviks sjukhus.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär skötsel av läkemedelsförråd och där ingår att du arbetar med ett strukturerat förråds- och sortimentsarbete. Du gör beställningar och sköter uppackning av läkemedel till vårdenheternas läkemedelsförråd samt utför löpande hållbarhetskontroller av läkemedel. Du kommer att ha en samarbetsinriktad roll med många kontaktytor för att skapa mervärde i vårdkedjan. I din vardag kommer du att arbeta vid både Örnsköldsviks och Sollefteå sjukhus. Uppdraget omfattar dock hela länet, du kommer att arbeta med länsperspektiv och arbete på andra orter i länet kan därför bli aktuellt.

Du kommer att bli en del av det team som sköter läkemedelsförsörjningen i Västernorrland. Eftersom detta är ett nytt uppdrag för Läkemedelsenheten finns goda möjligheter till varierande och utmanande arbetsuppgifter. Du kommer tillsammans med dina arbetskollegor att bidra till att läkemedelsförsörjningen inom specialistvården utförs på ett patientssäkert och kostnadseffektivt sätt utifrån din farmaceutiska kompetens.

Som medarbetare hos oss välkomnas du till en ny verksamhet, tillsammans med dina kollegor är du med på en utvecklingsresa mot att skapa goda förutsättningar för en läkemedelsförsörjning som är till nytta för hälso- och sjukvården, vårdpersonal och patienter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad receptarie eller legitimerad apotekare, gärna med erfarenhet av läkemedelsförsörjning och läkemedelshantering inom sjukvården. Du har intresse av och kunskap om regelverk och kvalitetssäkringsarbete som rör läkemedel. Erfarenhet av arbete på sjukhusapotek är meriterande. Arbetet kräver goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.

Du ska ha lätt för att kommunicera och samarbeta med både kollegor och personal inom hälso- och sjukvården. Du tar eget ansvar, är lyhörd och är bra på att organisera och strukturera ditt arbete tillsammans med andra. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Körkort erfordras då resor över hela länet förekommer.

Tillträde: 16 september 2019 eller enligt överenskommelse.
Placeringsort: Örnsköldsvik. Dina huvudsakliga arbetsorter är Örnsköldsvik och Sollefteå.

Ta chansen att vara med och förbättra framtidens läkemedelsanvändning och bidra till ökad patientsäkerhet.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-05-26
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Lena Wiberg
Tf enhetschef
Telefon: +4661180176

Katarina Funseth
SACO
Telefon: +4661180079

Oxana Thörnberg
Leg. Receptarie
Telefon: +46 702 454 21 32