Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Lärare i svenska

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regional utveckling utgör tillsammans med hälso- och sjukvård och tandvård regionens tre kärnverksamheter. Förvaltningen har en bred verksamhet som omfattar tillväxt, kollektivtrafik och infrastruktur, miljö och hållbarhet, kultur, folkbildning samt internationellt samarbete.

Hola Folkhögskola ligger vid Ångermanälvens strand, 25 km norr om Kramfors, i samhället Prästmon med 8 min till Höga Kusten Airport och tågstationen Västerasby som är närmsta resecentrum.

Arbetsuppgifter

På Hola folkhögskola har vi förmånen att arbeta omgiven av oerhört vacker natur, där friluftsliv- och uteliv alltid ligger nära till hands. Inte minst tack vare närheten till det unika miljön i världsarvet Höga kusten. Som en del av en stor arbetsgivare har vi tillgång till förmånliga försäkringar, pensionavtal och olika former av löneväxling. Vi har också tryggheten i bra hälso- och friskvård, breda möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling inom organisationen samt väl etablerade samverkansformer. Läs mer på www.rvn.se.

Nu har du möjligheten att bli en del av detta och vårt härliga gäng på Hola Folkhögskola!
Vi söker två lärare i svenska och/eller svenska som andraspråk. En rad ämneskombinationer kan förekomma beroende på individuella ämneskompetenser. Huvudsaklig arbetsuppgift är undervisning med svenska som huvudämne samt kursansvar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som tycker om att utmana den traditionella synen på lärande och har en kreativ och lösningsfokuserad syn på ditt arbete.
Du har bred kompetens, god social förmåga och som sätter individens trygghet och respekt i centrum för lärandet. Du har förmåga att förmedla kunskap på ett tydligt och lättförståeligt sätt.

Du är utbildad lärare i svenska och/eller svenska som andraspråk med stor förståelse för människor och är van att jobba med ungdomar. Du har folkhögskolelärarexamen eller gymnasielärarexamen eller lärarexamen för grundskolans senare år. Meriterande är också erfarenhet av läs - och skrivsvårigheter, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt specialpedagogik. I arbetslaget arbetar vi med flera processer samtidigt i klassrummet och alltid med individen i fokus. Vi vill gärna att du har kunskaper om folkbildningens särart samt erfarenheter av folkbildande arbete.

Erfarenhet av distansstudier och arbete med lärplattform samt intresse av digitalt utvecklingsarbete är meriterande.

Du ska vilja ingå i ett aktivt och positivt arbetslag, vara beredd att arbeta tillsammans med andra såväl som individuellt och ha ett stort hjärta för folkbildning, kultur, mångfald. Du bör också vara flexibel och uppskatta att jobba i en personalgrupp som utan prestige jobbar över gränserna och ser lösningar snarare än hinder.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-06-21
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Lea Kinnunen
Enhetschef
Telefon: +46612 85630
Mobiltelefon: +4676-1048654

Linda Nordström Ellegaard
Förbundet Folkhögskolelärarna
Telefon: +4661285606