Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Kurator till habilitering ungdom/vuxenteam, Sollefteå

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du ha ett roligt, utvecklande och spännande arbete med aktiva och kompetenta kollegor? Vill du vara med och vidareutveckla habiliteringsmottagningen I Sollefteå. Då är detta en möjlighet för dig!

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.
Länsverksamhet habilitering riktar sig till personer med varaktiga funktionsnedsättningar orsakade av medfödda/förvärvade sjukdomar och skador i centrala nervsystemet, utvecklingsstörning samt personer med autismspektrumstörning. Med våra insatser vill vi minska de svårigheter som funktionsnedsättningen kan medföra i det dagliga livet, skapa förutsättningar för ett gott liv och delaktighet i samhället. I arbetet utgår vi från varje individs unika behov och förutsättningar.

Inom länskliniken, arbetar ca 100 st medarbetare. I Sollefteå arbetar ca 14 medarbetare varav tre kuratorer. Vi söker nu en vikarie i 6 månader med ev möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifter

Vad erbjuder vi dig?
Hos oss kommer du att ha tillgång till handledning och vi erbjuder dig en god arbetsmiljö med möjlighet till flextid och friskvård. Som kurator arbetar du utifrån Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och utifrån Hälso och sjukvårdslagen (HsL). Huvudsakliga arbetsuppgifter är psykosociala samtal samt samtal som är stödjande kring konsekvenser av en funktionsnedsättning och krissituationer i livets olika skeden. Du kommer att medverka utifrån en helhetssyn i sociala frågor och stödja den funktionshindrade personen till ett fungerande vuxenliv genom information och rådgivning. Du ger information och samarbetar med myndigheter kring arbete, sysselsättning, bostad, och ekonomi.
Vi ser stora fördelar med teamarbete, en god samverkan mellan yrkesgrupper är en nödvändighet för kvalitet i arbetet med patienten och deras nätverk.

Kvalifikationer

Vem är du?
Vi söker dig som har socionomexamen. Det är meriterande om du har erfarenhet av vuxna med funktionshinder samt fortbildning i psykosocialt behandlingsarbete eller motsvarande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och vi ser att du har en god samarbetsförmåga med ett gott bemötande.

Eftersom resor i tjänsten förekommer krävs körkort. Vid eventuell intervju ska du ha med dig ett utdrag från Polisens belastningsregister, register 442:14.

Vi hoppas att just du vill bli vår framtida medarbetare!

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Vikariatsanställning

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-06-23
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Ann-Chatrine Nilsson-Lewander
Enhetschef
Telefon: 066089424/0701917093

Helena Jonsson
Vårdförbundet
Telefon: 060-181392