Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Kurator till Hälsocentralen Bjästa

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Den regiondrivna primärvården är organiserad inom förvaltningen Hälsocentralerna Västernorrland. Uppdraget är att på lika och jämställda villkor tillhandahålla en nära hälso- och sjukvård till länsinvånarna, utan avgränsning vad gäller sjukdom, ålder eller patientgrupper.

Verksamhetsområde Örnsköldsvik består av sex hälsocentraler där Bjästa ingår som en av dem.

Hälsocentralen Bjästa är belägen 22 km söder om Örnsköldsvik. Vi är en välbemannad och välfungerande hälsocentral med ca 5600 listade patienter. Hos oss finns familjeläkare, utbildningsläkare som AT och ST, distriktssjuksköterskor med olika specialistkompetenser, undersköterskor, kurator, psykolog, laboratoriepersonal, medicinska sekreterare, fysioterapeuter och rehabkoordinator.
Det finns många års erfarenhet inom personalen och vi har ett gott samarbete mellan yrkesgrupperna och gör vårt bästa för våra patienter genom att erbjuda ett gott bemötande och professionellt omhändertagande. Vår verksamhet täcker alla åldrar från BVC till SÄBO. Vi är stolta över vår hälsocentral, vårt öppna klimat, flexibla arbetssätt och höga ambitioner.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete där dina uppgifter hos oss är att vara den psykosociala resursen på hälsocentralen, att vara en samtalspartner som kan hjälpa patienten att hitta sätt att gå vidare genom att öka sin egen medvetenhet om sin livssituation, att se sina egna möjligheter och resurser. Tjänsten innehåller både självständigt arbete och arbete i team.

Även tjänstgöring som rehabkoordinator ingår i uppdraget till viss del.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller beteendevetare. Vidareutbildning inom KBT (steg-1) samt tidigare erfarenhet av primärvård, samtalsbehandling och psykisk ohälsa är önskvärt för tjänsten.

Vi tror att du som söker är en positiv person med ett stort intresse för människor. Du har ett gott bemötande, arbetar flexibelt och självständigt samt främjar god teamsamverkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vikariatet är på 60% till och med 2020-09-30 med möjlig förlängning.

Anställning

Vikariatsanställning

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-07-07
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Katarina Ehlin
Hälsocentralschef
Telefon: 070-5659701

Helén Jonsson
SSR Akademikerförbundet
Telefon: +4662019258