Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Folkhögskollärare Svenska/svenska som andraspråk

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Förvaltningen Regional utveckling är en av landstingets tre kärnverksamheter och ansvarar för tillväxt, kultur, kollektivtrafik och infrastruktur, miljö och energi, folkbildning samt internationellt samarbete.

I centrala Örnsköldsvik ligger det vackra Rådhuset som idag inrymmer Örnsköldsviks folkhögskola. Vi är en mångkulturell mötesplats där vi med vår kompetens och kreativitet skapar en spännande studiemiljö med våra deltagare i centrum.

Örnsköldsviks folkhögskola är en av Region Västernorrlands tre folkhögskolor. Skolan är en dagfolkhögskola belägen i stadens centrala delar. Vi är en mångkulturell mötesplats där vi med vår kompetens och kreativitet skapar en spännande studiemiljö. Här kan deltagarna läsa in grundläggande och särskild behörighet för att vidare studera på högre nivå eller ta del av någon av våra andra kurser. Kompetensnivån bland våra lärare är hög och vi har möjlighet att erbjuda särskilt stöd till studerande.

Folkhögskolan är religiöst och politiskt obunden. Vår profil är kultur, hälsa och miljö.

Vi söker en folkhögskollärare i svenska/svenska som andraspråk. Tjänsten är en visstidsanställning på 75%.

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer att vara undervisning i svenska som andraspråk och svenska på grundskolenivå samt viss yrkessvenska inom olika områden. Meriterande är kunskaper i engelska 6 på gymnasienivå då även andra ämnen kan bli aktuella. Du kommer att vara kursansvarig för deltagare som har svenska som andraspråk och du kommer att ha ansvar för viss praktiksamordning och coaching mot yrkeslivet. Förutom undervisning ingår även i tjänsten att delta i planering och genomförande av de gemensamma aktiviteter som är en del av en folkhögskolas vardag.

Kvalifikationer

Du är utbildad SVA lärare med erfarenhet av att undervisa deltagare på grundskolenivå. Folkhögskollärarexamen är meriterande. Vi söker dig som tycker om att utmana den traditionella synen på lärande och har en kreativ och lösningsfokuserad syn på ditt arbete. Du har bred kompetens och god social förmåga som sätter individens trygghet och respekt i centrum för lärandet. Du utför ditt arbete på ett strukturerat sätt och har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du har förmåga att förmedla kunskap på ett tydligt och lättförståeligt sätt. Vi lägger stor vikt vid flexibilitet, samarbetsförmåga och intresse av att i en mångkulturell miljö arbeta gränsöverskridande. Det är också viktigt att vara självgående och van att ta eget ansvar för sina arbetsuppgifter.

Folkhögskolan är en verksamhet i ständig förändring och arbetsuppgifterna kan förändras över tid om verksamheten så kräver.

Tillträde enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Allmän visstidsanst

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-07-31
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Hans-Olov Furberg
Verksamhetschef
Telefon: 073-275 24 52

Thomas Larsson
Förbundet Folkhögskolelärarna
Telefon: 0722-18 31 08