Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Enhetschef till Medicinavdelning 2 och Medicinsk dagvård, Örnsköldsvik

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Länsverksamhet Medicin i Västernorrland omfattar området internmedicin med specialiteterna hematologi, nefrologi, endokrinologi, gastroenterologi och reumatologi. Inom vår länsverksamhet är vi ca 350 medarbetare.

Vi söker nu en enhetschef till Medicinavdelning 2 Örnsköldsvik, med inriktning njurmedicin och hematologi samt medicinsk dagvård och hematologmottagning.

Arbetsuppgifter

I rollen som enhetschef ansvarar du för att leda, utveckla och samordna enhetens arbete. Du har personalansvar för omkring 35 medarbetare och ansvarar även för ekonomi- och kvalitetsfrågor. Du bedriver ett coachande ledarskap och arbetar ständigt för att främja en god arbetsmiljö. Som enhetschef arbetar du även med uppföljning samt initierar och driver förändrings- och förbättringsarbete. Uppdraget har både strategisk- och operativ inriktning. Du är direkt underställd länsverksamhetschefen och ingår i verksamhetens ledningsgrupp, som är länsövergripande.

Patientsäkerhet, vårdkvalitet och arbetsmiljö är områden som prioriteras högt. Arbetet sker enligt gemensamt framtagna mål, prioriteringar och värderingar för enheten.

För att lyckas i rollen är en god samverkan en betydelsefull framgångsfaktor. Det gäller såväl den interna samverkan med dina chefskollegor och personalen på arbetsplatsen som att samverka med externa aktörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har adekvat akademisk examen och erfarenhet inom hälso- och sjukvård, vilket vi sammantaget bedömer som en förutsättning. Vi ser gärna att du har erfarenhet från chefsuppdrag med budget- och personalansvar.

Du är en tydlig och kommunikativ ledare som har en förmåga att motivera och skapa engagemang hos dina medarbetare. För att trivas i rollen är du strukturerad och har en förmåga att planera och organisera utifrån ett helhetsperspektiv. Du har även en god samarbetsförmåga samt en personlig mognad som gör att du kan leda med integritet, mod och värme.

Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen och chefsförordnandet är tidsbegränsat på 2-4 år med Regionens ledarskapspolicy som riktmärke. Chefer i Region Västernorrland företräder arbetsgivaren och utövar ett ledarskap som har sin grund i god självinsikt och präglas av ärlighet, öppenhet, ansvarskänsla och personligt mod

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-25
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Maria Strandberg
Tf verksamhetschef
Telefon: 073-2752897

Victoria Asplund
Vårdförbundet
Telefon: +4666089594