Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Klassificeringskoordinator till hälso- och sjukvårdsadministration

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Område Hälso- och sjukvård har en specialistfunktion gentemot medborgare och myndigheter och stödjer verksamheterna, regiondirektören och den politiska organisationen. Områdets verksamheter har många gemensamma arbetsområden, bland annat uppföljning, utveckling och verksamhetsstöd, men har också sina specialinriktningar.

Arbetsuppgifter

Sjukdomsklassificering, diagnos- och åtgärdskodning, är grunden vad gäller beskrivning av vården. Du har det övergripande ansvaret för en god kvalitet på diagnos- och åtgärdskodning inom både primärvård och specialiserade vården i Region Västernorrland. Du är kontaktperson på Socialstyrelsens klassificeringsenhet samt ingår i ett nationellt nätverk.

Som klassificeringskoordinator jobbar du självständigt. I dina arbetsuppgifter ingår att utbilda och informera i sjukdomsklassificering för så väl medicinska sekreterare, läkare som övriga yrkeskategorier med eget behandlingsansvar. Du svarar på frågor från verksamheterna samt utför journalgranskningar. Som klassificeringskoordinator ingår du i olika arbetsgrupper inom vårdadministration. Du utbildar även studenterna vid Yrkeshögskolan mitt på utbildningen till vårdadministratör.

Region Västernorrland är på väg in i ett nytt journalsystem och ett nytt kodverk är under utveckling. Kodkatalog ICD-10-SE kommer att bytas till ICD-11 inom några år. Det kommer att innebära ett helt annat upplägg än idag så du kommer ha en viktig funktion genom att hålla dig informerad om vad som händer framgent och bevaka dessa delar.

Anställningen är ett vikariat tom 2021-05-28 med start enligt överenskommelse. Placeringsort: Härnösand.

Kvalifikationer

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet från jobbet som medicinsk sekreterare samt genomgått grundkursen för Emendor Consulting AB. Det är meriterande om du även gått en eller flera av deras fortsättningskurser och är certifierad inom ämnet.

Vi söker dig som har stort eget engagemang och som är noggrann och självgående. Vidare är du flexibel, serviceinriktad och har en god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt mediaval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariatsanställning

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-23
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Ann Holmström
Enhetschef
Mobiltelefon: 073-0898059

Åsa Holgersson
Vårdförbundet
Telefon: 070-0886703

Charlotta Palmgren
SACO
Telefon: +4660149671

Gudrun Kornijenko
Vision
Telefon: +4661184359