Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Jurist till Region Västernorrland

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och göra skillnad för patienter, medarbetare och invånare i Region Västernorrland? Region Västernorrland finns till för människorna i Region Västernorrland och ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela länet.

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Arbetsuppgifter

Den juridiska funktionen består idag av två regionjurister som arbetar mot Region Västernorrlands samtliga nämnder och dess förvaltningar. Regionjuristerna är placerade i verksamheten Administration i Regionledningsförvaltningen. Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja Region Västernorrlands ledning, förtroendevalda, kärnverksamheter samt berörda externa intressenter inom olika kompetensområden.

Verksamhet Administration behöver nu förstärkas med ytterligare en jurist. Tjänsten innebär att lämna kvalificerad juridisk rådgivning inom flera av de rättsområden som funktionen arbetar med. Centrala rättsområden som juridikfunktionen arbetar med är kommunalrätt, offentlig upphandling, offentlighet och sekretess, förvaltningsrätt, hälso- och sjukvårdsrätt, avtalsrätt, informationssäkerhet och IT-rätt. I arbetsuppgifterna ingår att bidra med juridisk kompetens i utredningar och projekt, lämna yttranden i juridiska frågor, hålla i utbildnings- och informationsinsatser, i viss mån företräda Region Västernorrland i domstol och i övrigt vara behjälplig i de ärenden som förekommer hos juridikfunktionen.

Som en av länets största arbetsgivare kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Region Västernorrlands arbete för liv, hälsa och hållbar utveckling. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa.

Kvalifikationer

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som förutom en juristexamen har några års yrkeserfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från exempelvis myndighet, domstol eller advokatbyrå och har goda kunskaper inom något av de aktuella rättsområdena.

Vem är du?
Förutom goda juridiska kunskaper och förmåga att arbeta snabbt, noggrant och självständigt ställs höga krav på att du är lyhörd och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du är initiativrik och drivande med bibehållen hög integritet. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna. Du arbetar prestigelöst i samarbete med andra och kommunicerar på ett förtroendefullt sätt i olika sammanhang.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som påbörjas enligt överenskommelse med placeringsort Härnösand.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-12-26
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Krister Bjermert
Verksamhetschef
Telefon: 072-5348101

Lotta Hultman
Vision
Telefon: 073-083 07 42

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: +4660181543

Johan Ström
Regionjurist
Telefon: 072-210 76 11

Sara Sultan
Regionjurist
Telefon: 072-208 92 44