Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Rehabkoordinator Specialistvården

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.


Vi söker nu en rehabkoordinator till delar av specialistvårdens patienter.

Koordinatorn kommer att arbeta mot patientgrupper inom länsverksamhet geriatrik, neurologi och rehabilitering men även mot utvalda patientgrupper inom vårdområde medicin.

Placeringsort Sundsvall.

Syftet med rehabkoordinatorns uppdrag är att förebygga eller förkorta sjukskrivning och främja återgång till arbete.
De tre uppdrag som kommer att vara lagstiftade är personligt stöd, intern samordning och extern samverkan.
Personligt stöd till patienten i sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocessen. Samordna rehabiliteringsarbetet internt tillsammans med patienter och verksamheterna samt att samverka med externa aktörer så som arbetsgivare, Försäkringskassa, Arbetsförmedling m.fl.

Arbetsuppgifter

Rehabkoordinatorns uppgift är att samordna de åtgärder i sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocessen som bedöms värdefulla för patienter med nedsatt arbetsförmåga.
Personen har därmed till uppgift att föra dialog med patient, sjukskrivande läkare, arbetsgivare, vid behov arbetsförmedling/socialtjänst samt övriga teamet för att bidra till att en sjukskrivnings- och rehabiliteringsplan upprättas, dokumenteras och hålls aktuell.
Funktionen kompletterar försäkringskassans samordningsansvar och arbetsgivarnas rehabiliteringsansvar.

Vi förväntar oss att rehabkoordinatorn skall sprida kunskap och vara rådgivare på för patienten aktuella vårdenheter, delta i lokala och länsgemensamma nätverksträffar och utbildningar för rehabkoordinatorer samt följa Regionens framtagna riktlinjer och styrdokument inom sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocessen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning, till exempel socionom, arbetsterapeut, fysioterapeut, sjuksköterska eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du bör ha fördjupade kunskaper inom rehabiliteringsområdet och vana att samverka och samarbeta med såväl interna som externa aktörer. Tidigare yrkeserfarenhet från hälso- och sjukvården och/eller försäkringsmedicin är meriterande. För uppdraget krävs även att du har god kommunikativ förmåga, kan arbeta självständigt, är flexibel, patientfokuserad samt att du ser möjligheter och tar initiativ till utveckling av din roll som rehabkoordinator. B-körkort då resande ingår i tjänsten.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som stödjande förhållningssätt, initiativkraft, ansvarstagande och samarbetsförmåga.Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Välkommen med din ansökan!


Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-01-26
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Kerstin Blomkvist Back
Enhetschef
Telefon: +46732707906
Mobiltelefon: +46732707906

Emelie Andersson
Vårdförbundet
Telefon: +4660181645

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: 070-2402832