Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Lärare, Hola Folkhögskola

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Hola folkhögskola ligger vid Ångermanälvens strand, 25 km norr om Kramfors, i samhället Prästmon med 8 min till Höga Kusten Airport och närmaste resecentrum. Hola folkhögskola är en av landstingets tre folkhögskolor och startar under våren 2018 en filialverksamhet i centrala Sollefteå.

På folkhögskolan kan deltagarna läsa in grundläggande och särskild behörighet för att vidare studera på högre nivå eller ta del av någon av våra andra kurser. Kompetensnivån bland våra lärare är hög och vi har möjlighet att erbjuda särskilt stöd till studerande. Folkhögskolan är religiöst och politiskt obunden.

Regional utveckling utgör tillsammans med hälso- och sjukvård och tandvård regionens tre kärnverksamheter. Förvaltningen har en bred verksamhet som omfattar tillväxt, kollektivtrafik och infrastruktur, miljö och hållbarhet, kultur, folkbildning samt internationellt samarbete.

Arbetsuppgifter

Vi söker en lärare till vår grundläggande Behandlingsassistentkurs. Utbildningen drivs i distansform. Kursens mål är att ge grundläggande kunskaper i socialt behandlingsarbete - med inriktning mot alkohol- och drogberoendebehandling samt ge ökad förståelse för beroendeproblematiken och dess följdverkningar.

Mer info om kursen hittar du på vår hemsida: https://www.rvn.se/sv/Folkhogskolor/Hola-folkhogskola/kursutbud/distanskurser/Behandlingsassistent/

Huvudsaklig arbetsuppgift är undervisning, planering och genomförande av behandlingsassistentkursen samt kursansvar.

Kvalifikationer

Kvalifikationer
Vi söker dig som tycker om att utmana den traditionella synen på lärande och har en kreativ och lösningsfokuserad syn på ditt arbete. Du har bred kompetens, god social förmåga och som sätter individens trygghet och respekt i centrum för lärandet. Du har förmåga att förmedla kunskap på ett tydligt och lättförståeligt sätt.

Du är lärare med stor förståelse för människor och är van att jobba med deltagare med olika bakgrund. Du har hög social kompetens och har lätt för att samarbeta. Du har en mycket god administrativ förmåga och är van att arbeta strukturerat och effektivt. Du är en god pedagog med som uttrycker dig väl i tal och skrift.

Meriterande
Examen i något av ämnena samhällskunskap, psykologi, religion eller hälsoorienterade ämnen är meriterande. Vi ser gärna sökande med kompetens inom behandlingsteorier, rehabiliteringsvetenskap och folkhälsa. Erfarenhet av distansstudier och arbete med lärplattform samt intresse av digitalt utvecklingsarbete är meriterande.

Du ska vilja ingå i ett aktivt och positivt arbetslag, vara beredd att arbeta tillsammans med andra såväl som individuellt och ha ett stort hjärta för folkbildning, kultur, mångfald. Du bör också vara flexibel och uppskatta att jobba i en personalgrupp som utan prestige jobbar över gränserna och ser lösningar snarare än hinder.

Anställning

Allmän visstidsanst

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-01-31
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Lea Kinnunen
Enhetschef
Telefon: +46612 85630
Mobiltelefon: +4676-1048654

Linda Nordström Ellegaard
Förbundet Folkhögskolelärarna
Telefon: +4661285606