Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

E-arkivarie, Härnösand

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Verksamhet Administration har till uppdrag att utifrån respektive ingående funktion och enhets särskilda krav och förutsättningar ge styrning, stöd och service till Region Västernorrlands ledning, förtroendevalda, kärnverksamheter samt berörda externa intressenter.

Arbetsuppgifter

Regionen står inför stora utmaningar i att ha förmågan att hantera stora och varierande informationsflöden. Utvecklingen går snabbt och mer och mer mot en mer digital informationshantering. Vi söker dig som vill vara med på denna utveckling och stötta regionens verksamheter på den resan. Tillsammans med dina kollegor kommer du att ha en centralt stödjande funktion i frågor som rör informationshantering och E-arkiv.

Den snabba digitaliseringen av informationshanteringen kräver förändrade arbetssätt hos bl a chefer och administrativa handläggare. En omfattande kartläggning av arbetsprocesser och informationsflöden har initierats. Ledningssystem och regelverk för informationshanteringen kommer att ses över och informationshanteringsplaner kommer att upprättas. Din uppgift blir att ha en ledande roll i detta arbete.

Du kommer även att vara förvaltningsledare över systemförvaltningsobjektet Arkiv som kommer att etableras under våren. Det planeras omfatta systemen R7e-arkiv, Kovis och Visual Arkiv. Uppgiften är att driva förvaltningsfrågor inom området med sikte på att utveckla användningen av dessa IT-stöd. I uppgiften ingår även att aktivt medverka i E-arkiveringsprojekt.

Tjänsten är placerad i Härnösand. Vi arbetar aktivt med distansmöten men resor regionalt och nationellt förekommer.

Kvalifikationer

Vi vänder oss till dig som har;
- Högskoleexamen inom arkiv- och informationsvetenskap eller annan inriktning som vi finner likvärdig
- Erfarenhet av arbete på arkivområdet med elektronisk informationshantering och digitalt bevarande/E-arkiv
- Goda kunskaper om arkiv- och offentlighetslagstiftningen och andra relevanta regelverk
- Goda IT-kunskaper
- Förmågan att uttrycka sig väl i det svenska språket i såväl tal som skrift.

För att trivas hos oss tror vi att du är självgående, strukturerad och har lätt för att skapa kontakter. Vi ser också att du kan arbeta självständigt likväl som tillsammans med kollegor i grupp.
Du som person är flexibel och lösningsinriktad. I tjänsten ingår både interna och externa kontakter, i vilka du har du ett professionellt förhållningssätt och är en föredömlig representant för Region Västernorrland. Du har förmågan att tänka övergripande och strategiskt samt kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Du har även en mycket god pedagogisk förmåga och ser förändringar som möjligheter snarare än hinder.

Vi är måna om att hitta rätt person till denna tjänst och lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Tjänsten gäller en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.
Välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-03-01
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Krister Bjermert
Verksamhetschef
Telefon: 072-5348101

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: +4660181543