Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Enhetschef till gynekologisk mottagning och specialistmödravård, Sollefteå

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.


Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Länsverksamhet Kvinnosjukvård bedriver verksamhet vid alla länets sjukhus. Där ingår förlossningsvård med ca 2500 förlossningar/år (Sundsvall och Örnsköldsvik), gynekologisk öppenvårdsmottagning, gynekologiska operationer, kontinensmottagning, ultraljudsmottagning samt utbildning och forskning.

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård på en intressant arbetsplats där du kan göra skillnad för den enskilda kvinnan? Har du ett stort intresse för kvinnors hälsa? Då är det här ett perfekt uppdrag för dig! Vi söker dig som har ett starkt driv och som har förmåga och fokus att utveckla dina medarbetare att arbeta mot ett gemensamma mål. Du vill arbeta med ledarskap och bidra till utveckling av organisation och medarbetare för att skapa nytta för patienten. Vi erbjuder goda möjligheter att utvecklas som ledare.

Tjänsten kan kombineras med kliniskt arbete i lämplig grundprofession.

Arbetsuppgifter

Till gynekologisk mottagning och specialistmödravård i Sollefteå söker vi nu en enhetschef med stort intresse för kvinnors hälsa.

Som enhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen. Du har det samlade lednings- och resultatansvaret för enheten avseende, personal, ekonomi, patientsäkerhet, medicinsk kvalitet, arbetsmiljö och utveckling. Du har personalansvar för ca 12 medarbetare som består av barnmorskor, sjuksköterskor och medicinska sekreterare. Dessutom primärvårdens barnmorskor i Kramfors och Sollefteå.
Du förväntas också ha en helhetssyn på Kvinnosjukvårdens verksamhet. Du ingår i verksamhetens ledningsgrupp och har därmed gemensamt ansvar tillsammans med övriga enhetschefer för en effektiv Kvinnosjukvård i länet.

Du leder, samordnar, planerar och följer upp enhetens arbete utifrån kvalitet- och patientsäkerhet, ekonomi och personal. Arbetet sker enligt gemensamt framtagna mål, prioriteringar och värderingar för kliniken.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom hälso- och sjukvård eller annan högskoleutbildning som vi sammantaget bedömer som likvärdig. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Du har en gedigen arbetslivserfarenhet inom hälso- och sjukvård. Meriterande är om du har erfarenhet från kvinnosjukvård. Vidare att du har erfarenhet från chefs- eller ledaruppdrag.

I ditt ledarskap bidrar du med personlig mognad och stabilitet. Du är uthållig i din målsättning och har ett strukturerat arbetssätt. Du skapar delaktighet och motivation genom dialog och har en god samarbetsförmåga då rollen kräver samverkan både internt och externt. Vidare har du en öppenhet för olika tankar om synsätt och lösningsförslag.

Chefer i Region Västernorrland företräder arbetsgivaren och utövar ett ledarskap med Regionens ledarskapspolicy som riktmärke. Du har en god självinsikt och ditt ledarskap präglas av ärlighet, öppenhet, ansvarskänsla och personligt mod.


Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen med tidsbegränsat chefsförordnande med regionens ledarskapspolicy som riktmärke.


Välkommen med din ansökan!


Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-06-04
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Marju Dahmoun
Verksamhetschef
Telefon: +4660181561

Therese Burlin
Vårdförbundet
Telefon: 060-181535
Mobiltelefon: 070-350 02 18

Ulrica Karlsson
SRAT
Telefon: +4666089352