Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Kurator till ungdomsmottagningen i Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Den regiondrivna primärvården är organiserad inom förvaltningen Primärvården Västernorrland. Uppdraget är att på lika och jämställda villkor tillhandahålla en nära hälso- och sjukvård till länsinvånarna, utan avgränsning vad gäller sjukdom, ålder eller patientgrupper.

Ungdomsmottagningen är en länsövergripande enhet inom primärvården med en personalgrupp som servar ungdomsmottagningsverksamheten i alla sju kommuner i Västernorrland med gemensam telefonkö, digitala besök mm. Vi strävar hela tiden efter att bli bättre utifrån ungdomsperspektiv, arbetsmiljö och patientsäkerhet. Vi arbetar salutogent och personcentrerat.
Det övergripande målet för ungdomsmottagningen är att främja och stödja fysisk och psykisk hälsa med fokus på sexuell och reproduktiv hälsa, samt rättigheter hos unga 13-22 år. Alla ungdomar skall känna sig välkomna och vi arbetar på ett normmedvetet sätt.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är kurator, som är nyfiken på att arbeta på ungdomsmottagningen och som vill ansluta till vårt team med basarbetsplats i Sundsvall.

Förekommande arbetsuppgifter:
- Individuella samtal med ungdomar i åldern 13-22 år.
- Främjande, stödjande och förebyggande grupp samtal med utbildning, information och övningar i ACT, mindfulness, avspänning, livsstil/hälsa mm tillsammans med övrig personal
- Nära samarbete med övriga samtalsbehandlare, barnmorskor och andra yrkeskategorier såsom läkare och undersköterska på länets samtliga UM
-Samarbete med externa samverkanspartners och vårdgrannar
- Utåtriktat arbete och studiebesök av skolklasser

Vill du veta mer om vad arbetet innebär så titta i Handboken för ungdomsmottagningar som du hittar på www.fsum.org

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom som har tidigare arbetat med ungdomsgrupper och samtalsstöd. Det är meriterande med erfarenheter från ungdomsmottagningsarbete eller annat normmedvetet arbete med ungdomar. Även utbildning i sexologi, andrologi, grundläggande samtalsutbildning, MI utbildning och ACT/ Compassion/mindfulness ses som meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga, flexibilitet och att du passar in i vårt team. Alla könsidentiteter är välkomna att söka och vi ser gärna att du har B körkort och är rökfri.

Tjänsten är en allmän visstidsanställning på 40% med tillträdesdatum så snart som möjligt. Slutdatum för anställningen är 2020-12-31 med ev. möjlighet till förlängning.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervjuer innan ansökningstiden har gått ut.

Varmt välkommen med din ansökan!

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Allmän visstidsanst

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-05-31
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Carolin Eriksson
Enhetschef
Telefon: 070-1916950

Jessica Bergkvist
SACO
Telefon: +4661286192