Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Utbildning och praktik

Genom utbildning, rekrytering, kompetensutveckling och forskning arbetar vi för att säkra en kontinuerlig utveckling av kompetensen i Region Västernorrland. På de här sidorna kan du läsa mer om dina möjligheter att utvecklas hos oss.

AT – allmäntjänstgöring

AT

Som AT-läkare är du viktig för oss och vår framtid. Vår ambition är att du ska trivas och utvecklas för att stanna och bli en av oss.

ST – specialisttjänstgöring

ST

Vi vet att grunden för att ge god och professionell vård är kompetenta medarbetare. Därför söker vi dig som under din ST vill utvecklas tillsammans med oss.

Läkarutbildningen UMU

Läkarutbildningen

På Sundsvalls sjukhus finns nästan alla specialiteter representerade. Verksamheten är bred och du får stora möjligheter till delaktighet.

VIL – verksamhetsintegrerat lärande

VIL

Du som går en vårdinriktad utbildning och vill bo i Västernorrland är oerhört betydelsefull för att regionen även i framtiden ska kunna erbjuda god hälso- och sjukvård.

PTP – praktisk tjänstgöring för psykologer

PTP

Som PTP-psykolog är du en viktig del av vår utveckling och framtid. Genom vårt PTP-program vill vi säkerställa att din PTP håller en hög kvalitet och att du får en positiv läroupplevelse.

Vidareutbildning specialistsjuksköterska

Vidareutbildning specialistsjuksköterska

Du som är allmänsjuksköterska hos oss har möjlighet att få hela din utbildning betald om du väljer att vidareutbilda dig till specialistsjuksköterska.

Forska hos oss

Forska hos oss

Vi erbjuder forskningsanslag, handledning och lokaler för att ge dig möjligheten att forska och bidra till utvecklingen av hälso- och sjukvården.

KTC – kliniskt träningscentrum

KTC

Kliniskt träningscentrum, KTC, är en utbildningsmiljö där du som arbetar eller gör din praktik hos oss kan träna och uppdatera dig i praktiska moment som du gör i din vardag.

Prao och sommarjobb

Prao och sommarjobb

Du som går i årskurs 8 eller 9 i någon av våra kommunala skolor kan söka prao hos oss. Region Västernorrland har fler än 200 olika yrken – ett av dem kan bli ditt en dag!