1177.se - Sveriges bästa offentliga sajt 2011

2011-11-16 08:38

Topp 100 Internetworld 2011"Det finns något storslaget över det uppdrag som 1177 har tagit sig an: Att både guida till rätt vårdcentral eller sjukhus och informera om såväl sjukdomar som symtom. Med funktioner hela vägen som varför man har ont i tummen till möjligheten att jämföra kvaliteten på olika vårdcentraler är det här en sajt som verkligen tar det bästa från Vårdsverige till webben. Och det görs på ett riktigt modernt sätt. "

Så lyder motiveringen för 1177.se som vid Internetworlds årliga tävling "Sveriges 100 bästa sajter" blev utsedd till Sveriges bästa offentliga sajt 2011. 1177.se - landstingen och regionernas gemensamma webbplats för råd om vård - tog hem utmärkelsen i konkurrens med Om vård, Systembolaget, Socialdemokraterna och Röda Korset.

1177 - RÅd om vård på webb och telefon- Det känns så roligt att 1177 får den här uppmärksamheten! Vi tar emot priset å alla våra besökares vägnar. Alla som jobbar med sajten gör det med hjärta, engagemang och med stor respekt för uppdraget och de som använder 1177. Att alla landsting jobbar tillsammans gör också att information och tjänster kommer nära alla som behöver hjälpen, oavsett var man bor i Sverige, säger Emma Lennestål, ansvarig för 1177.se.

1177.se är ny på listan för i år och knep förstaplatsen i kategorin "Offentlig sektor" direkt. Det senaste året har 1177.se fått en rejäl ansiktslyftning och utökats med många nya funktioner och särskilda tema-avdelningar.

Regionala 1177.se för Västernorrland

Nytt senaste året är att 1177.se anpassas automatiskt beroende på var man bor och man får nyheter, information och länkar till de e-tjänster som är aktuella i det egna landstinget. Så att man enkelt kan kontakta vården via webben. Om man vill kan man också hitta och jämföra vårdmottagningar över hela landet.

– Vi jobbar med att föra över all information om vården i Västernorrland till 1177.se, berättar Marte Hjulstad, ansvarig för 1177.se inom Landstinget Västernorrland.
– 1177.se/västernorrland är västernorrlänningarnas väg till vård i länet. Du hittar kontaktuppgifter och kan förnya recept eller boka om tid via våra e-tjänster.  
Nu när 1177 också är telefonnumret till länets sjukvårdsrådgivning tror vi att fler kommer att hitta vägen till webbplatsen, säger hon.

Tema-områden

Flera utbyggda och nya tema-områden som "Cancer", "Stroke", "Gravid" och "Barn och föräldrar" har lanserats under året och stödjer människor utifrån en särskild livssituation.

Att nya 1177.se uppskattas av Sveriges befolkning har blivit tydligt också i besöksstatistiken. 
- Förra året vid den här tiden hade vi cirka 1 miljon besök per månad, nu har vi cirka 1, 7 miljon besök,  berättar Emma Lennestål, som i och med utmärkelsen hoppas på att ännu fler ska  upptäcka 1177.se som ingången till vården via nätet.


Tillbaka till toppen