1177.se - ny ingång till vården i Sverige

2010-12-09 16:37

På en och samma webbplats, 1177.se/vasternorrland, kan västernorrlänningen hitta information om hälso- och sjukvård, ha kontakt med vården via säkra e-tjänster och se var mottagningar finns och när de är öppna.

Idag nystartar 1177.se, landstingen och regionernas gemensamma webbplats för hälso- och sjukvård. Informationen på webbplatsen är ett samspel mellan den nationella informationen om till exempel sjukdomar och behandlingar och de regionalt anpassade texterna för invånarna i Västernorrland.

E-tjänster underlättar kontakten med vården

På 1177.se kan du kontakta vården via säkra personliga tjänster, Mina vårdkontakter. I Västernorrland har alla vårdcentraler dessa tjänster och under nästa år kommer också mottagningarna på sjukhusen att anslutas till Mina vårdkontakter. Med hjälp av Mina vårdkontakter kan du kontakta din vårdenhet för att till exempel förnya ett recept eller ändra en bokad tid.

Hitta och jämför vård

Det går också att söka kontaktuppgifter bland alla vårdenheter i Västernorrland på 1177.se. När det gäller vårdcentralerna kan du också jämföra vad andra patienter tycker om vården de får på vårdcentralen och hur lätt det är att få tid.

Mer information och fler tjänster

Genom nya 1177.se är grunden lagd för en fortsatt utveckling. Nu fortsätter arbetet med att fylla på mer lokal information och att utveckla fler e-tjänster. Successivt kommer den information om vården som invånare i Landstinget Västernorrland behöver, flyttas från lvn.se till 1177.se. Det du ser idag är en första version av webbplatsen med vårt regionala innehåll, nu kommer vi fördjupa informationen under 2011.

Så här gör du

För att se nyheter och information från Landstinget Västernorrland, väljer du Västernorrland första gången du är inne på webbplatsen. Sedan kommer den startsidan att visas varje gång du går in på 1177.se. Om du inte väljer landsting visas en nationell version av webbplatsen.


Tillbaka till toppen