1177.se i ny mobilanpassad tappning

2013-03-11 11:23

Nu lanseras 1177.se i så kallad responsiv design, för att möta alla de användare som surfar från mobila enheter, det vill säga mobiltelefoner och surfplattor.

1177.se har idag cirka 3,4 miljoner besök per månad, varav nästan hälften surfar mobilt. Som ett led i att möta upp dessa användare, är webbplatsen nu anpassad för att fungera så användarvänligt som möjligt oavsett storlek på skärm.

I och med att utseendet anpassar sig till den skärm man surfar ifrån så får man en bättre överblick och det blir lättare att navigera.

Utöver mobilanpassningen har även andra anpassningar gjorts för att möta upp användarna. Från startsidan är det nu lättare att söka innehåll, att lätt hitta till innehåll för att få kunskap om sjukdomar och besvär, att hitta vård och att utföra e-tjänster.

Responsiv design för 1177.se

Kostnadsfri och faktagranskad information

Webbplatsen 1177.se erbjuder kostnadsfri, pålitlig och lättläst information inför och i samband med vårdkontakter. Som besökare kan du hitta fakta och råd om olika sjukdomar, behandlingar och undersökningar samt regler och rättigheter och vad som gäller för dig som patient.

Det finns även en rad temaområden där du kan läsa mer, till exempel Tema: Barn och förälder, Gravid, Cancer och nyligen lanserade temat Psykisk hälsa.

Sveriges landsting och regioner i samverkan

1177.se är en nationell webbplats med information om vård och hälsa, där Landstinget Västernorrland också publicerar information som rör vården i länet. Bakom webbplatsen står den svenska sjukvården genom alla landsting och regioner i samverkan.


Tillbaka till toppen