AER lanserar sin första filmtävling: Lights, Camera, Action!

2011-05-16 11:50

Assembly of European Regions (AER) arrangerar sin första filmtävling där unga européer i åldern 18-30 år bjuds in att visa upp sina kreativa talanger.

Fokus på ungdomar i ett föränderligt samhälle

Tävlingen lanseras som en upptakt till AER:s sommarskola 2011 och kommer att fokusera på "ungdomar i ett samhälle i förändring".

Så hur fungerar det?

Det är faktiskt ganska enkelt: utrustade med sina digitalkameror ska deltagarna producera en kortare film eller animering på högst 3 minuter som visar hur ungdomar håller på att förändra samhället runt om i Europa. Deltagarna får fritt välja ämne och det finns bara en regel: var kreativ!

Och vinnaren?

Skaparen av den bästa filmen kommer inte att bli besviken. Förutom att få sin film publicerad på AER:s hemsida och Youtube-kanal så kommer hon/han också att bjudas in till AER:s sommarskola 2011, där ett urval av filmer kommer att visas. Vinnaren får också möjlighet att bevaka evenemanget med AER:s press- och informationsteam och kommer att få ett certifikat som visar hennes/hans deltagande i internationella medieaktiviteter.

Är du redo att anta utmaningen? I så fall, rulla filmen: Tystnad, tagning, och … action!

Sista datum för registrering till tävlingen är den 31 maj 2011. Din film måste vara inskickad senast den 30 juni 2011.

All information om tävlingen

Har du frågor om tävlingen?

Kontakta Ilona Novak: ilona.novak@rvn.se, 070-562 33 08

Kort om AER

Assembly of European Regions (AER) är det största oberoende nätverket av regioner i Europa. AER består av 270 regioner från 34 länder och 16 interregionala organisationer och är ett forum för interregionalt samarbete.


Tillbaka till toppen