Årets bröstvän: Lena Carlsson

2010-08-11 21:47

Prisas för sitt arbete inom cancervården

Foto Lena Carlsson

Foto: fotografcecilia.com

Prisas för sitt arbete inom cancervården

Utmärkelsen delas ut till personer som har utmärkt sig som en riktig vän till den som drabbats av bröstcancer – en bröstvän.

I år går alltså utmärkelsen till Lena Carlsson, verksamhetschef för onkologkliniken i Sundsvall-Härnösand. Lena Carlsson har utvecklat verksamheten så att patienterna inte behöver resa till Umeå för att få cytostatika- och strålbehandling och hennes bemötande och pedagogiska förmåga får lovord av patienterna. Och det är också allmänheten som nominerat henne till priset.

- Det goda bemötandet ska genomsyra hela omhändertagandet redan från mottagandet i receptionen till mötet med sköterskor och läkare. Det brinner jag för och försöker bjuda på, säger hon.

Förutom äran fick pristagaren ett smycke, speciellt framtaget för årets pristagare. Syftet med priset är att uppmärksamma hur viktigt det är med stöd och att andra engagerar sig i både behandlingen och vardagen när en kvinna drabbas av bröstcancer.

– Det är ett fantastiskt trevligt pris som gör mig mycket stolt, säger Lena Carlsson.

Juryns motivering

”Lena Carlsson har vunnit patienternas förtroende i sin roll som klinikchef och onkolog. Trygg, pedagogisk, empatisk, vänlig och kunnig är omdömen från hennes patienter i Sundsvall. Hon har utvecklat verksamheten med bland annat strålkanon och cytostatikamottagning, hög tillgänglighet och duktiga medarbetare. Lena Carlsson är en skicklig kommunikatör och engagerad läkare. Hon tar sig tid att lyssna, hon ger svar som man förstår, hon ger inga falska förhoppningar, man blir lugn bara av att möta henne”

Juryns medlemmar

Ingrid Kössler, ordförande för Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation
Elisabet Lidbrink, överläkare på Radiumhemmet
Cecilia Wilhelmsson, skådespelerska från Göteborg och Årets Bröstvän 2006.

Prisutdelare är läkemedelsföretaget Roche. 

 

Pressbild 
 

Tillbaka till toppen