Centerpolitiker gick ner 10 kilo i hälsokampanj

2010-08-11 21:47

Ewa Söderberg fick ge upp, Hans Hedlund vann viktkampen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hans Hedlund
Viktminskning: Från 102 till 91,5 kilo
Midjemått: Från 119 till 99 centimeter
Tips:
Ät en stadig och bra frukost. Mindre socker.
Öl – dra ner från 50 centiliter till 33 cl.

Ewa Söderberg
Viktminskning: Från 87 till 86,2 kilo.
Midjemått: ingen förändring.
Tips:
Planera in din träning.
Dra ner på kvällsmackorna.


Hans Hedlund gick ner 10 kilo och krympte magen med 20 centimeter i den satsning som Landstinget Västernorrland drog igång i slutet av maj.
- Fantastiskt bra, konstaterade Österåsens chef Peter Hollbrink som vägde och mätte landstingsråden Hans Hedlund (c) och Ewa Söderberg (s) under folkhälsodagens inledning.

I maj gick startskottet för ”Hälsosam rörelse för mer liv och hälsa ” där länets medborgare utrustades med stegmätare och måttband för att utmana och tävla med sig själva om ett friskare leverne. Över 600 personer deltog vid starten en kväll i slutet av maj.

- Det gick ju bra under semestern. Då fick man in promenaderna och träningen som en naturlig del av dagen. Men så fort man börjar jobba blir det svårare, berättade Hans Hedlund.

Ewas last är mackor
Det var något som Ewa Söderberg höll med om. Hennes last är mackor. Det slinker lätt ner en eller ett par med ost som pålägg när hon jobbar sent. Ewa hade gått ner knappt ett kilo sedan i maj och konstaterade att för hennes del så handlar det nog mer om att en regelbunden träning än att gå ner i vikt.

- Jag har blivit mer medveten om att jag måste planera in träningen i min kalender. Precis som vilket möte eller arbete som helst, konstaterade hon och gratulerade Hans till viktminskningen.

Paret belönades med varsin bok av Peter Hollbrink som tack för deltagandet i kampanjen. Många har också hört av sig till duon – både allmänhet och personal inom Landstinget - och konstaterat att det varit modigt av dem att ställa upp i satsningen.

Text: Nina Ulander
Foto: Kåge Wiklund


Tillbaka till toppen