Dialyssjuksköterska från Länssjukhuset i Sundsvall pristagare på Sundsvall business awards

2010-08-11 21:48

Ulla Holmlund På Södra berget i Sundsvall inför närmare 700 personer fick dialyssjuksköterskan Ulla Holmlund den 13 september ta emot Konferensstaden Sundsvalls Ambassadörspris.

Varje år delar Konferensstaden Sundsvall ut ett pris till någon person som med god ambassadörsanda och gott värdskap lyckats få ett arrangemang/konferens till Sundsvall.

I år fick dialyssköterskan Ulla Holmlund från Länssjukhuset i Sundsvall priset för att hon ordnade så att Svensk Nefrolog SjuksköterskeFörening, SNSF, förlade sin rikskonferens med 400 deltagare till Sundsvall. Priset, som delades ut vid Sundsvall Business Awards på Södra berget, består av 20.000 kr och en statyett.

- Jag tycker det är väldigt kul att Landstinget Västernorrland på det här viset kan få positiv uppmärksamhet, säger Ulla Holmlund.

Ulla Holmlund var tillsammans med kollegan Anna Hallberg huvudansvarig för konferensen och hon kommer att dela priset med henne.

Motiveringen till utnämningen löd:
”Ulla Holmlund, dialyssköterska på Sundsvalls sjukhus, har genom hårt ideellt arbete och förmågan att med stolthet och engagemang inom sitt nätverk fått Sundsvall att åter bli platsen för SNFS konferens. Med glatt humör, brinnande entusiasm och många ideella insatser såg hon till att konferensen blev en succé. Bland annat skapade Ulla ett eget bildspel som visade Sundsvalls förträfflighet som konferens- och besökstad.”

- Vi på hoppas att i framtiden kunna få nominera fler "eldsjälar" från Landstingets olika verksamheter, säger Peder Tholin, samordnare för Konferensstaden Sundsvall.

Sundsvalls juniorhandelskammare har för femte året i rad arrangerat näringslivsgalan Sundsvall Business Awards 2007. Årets gala gick av stapeln den 13:e september och arrangerades i konferenshallen på Södra Berget. I år hade Landstinget ytterligare två nomineringar. Förutom Ulla Holmlund var även Per Bergman, stationschef på ambulansen i Sundsvall nominerad till Ambassadörspriset. Per Bergman nominerades för att han lyckats få Föreningen för Ledningsansvariga Inom Svensk Ambulanssjukvård ( FLISA) att välja Sundsvall som plats för sin mässa med ca 500 deltagare.

Landstinget Västernorrlands aktiva åtgärder för att halvera energibehovet genom arbetet med Energy Factor 2 nominerades till Sundsvalls kommuns miljöäpple. I år var det dock arkitekten Anders Nyquist som tog hem miljöäpplet av trä. Läs mer om Energy Factor.


Tillbaka till toppen