Donationsveckan – vad händer i länet?

2013-10-09 11:12

Fler än någonsin väntar på ett nytt organ men fortfarande har många människor inte aktivt tagit ställning till donation. För att visa hur viktigt det är att ta ställning genomför våra sjukhus olika aktiviteter under donationsveckan 7-13 oktober.

Donationsveckan är ett nationellt arrangemang för att informera om organ- och vävnadsdonation och om vikten av att ta ställning. I Västernorrland uppmärksammas veckan bland annat genom att patientföreningar och donationsansvariga på sjukhusen informerar och svarar på dina frågor om donation.

Det här händer på våra sjukhusorter:

Sundsvall

På torsdag den 10 oktober kan du träffa sjukhusets donationsansvariga i samarbete med Njursjukas förening Västernorrland. De finns på plats i sjukhusentrén cirka kl. 10.00-15.00 för att dela ut information och svara på frågor.

Örnsköldsvik

Den 7 -10 oktober mellan kl. 09.00 och 13.00 får du information om donation och donationskort på Örnsköldsviks sjukhus. Måndag-tisdag får du träffa Njurföreningen, onsdag Diabetesföreningen tillsammans med sjukhusets donationsansvariga sköterskor och läkare och på torsdag får du träffa Hjärt- och lungföreningen på sjukhuset.

På onsdag eftermiddag kan du också träffa sjukhusets donationsansvariga i Oscarsgallerian.

Sollefteå

I gallerian vid Jysk kan du träffa sjukhusets personal på fredag kl.13.00-15.00 och få veta mer om donationer.


Tillbaka till toppen