Dubbelt prisad kostchef på Länssjukhuset Sundsvall-Härnösand

2010-08-11 21:48

Karin Kjellberg kostchef på Länssjukhuset Sundsvall-Härnösand har mottagit ”Det stora måltidspriset” som årets stjärnskott 2007. Priset delades ut på Hotell Hilton i Stockholm den 11 oktober.

Stjärnskottet tilldelas någon relativt ung och ny i branschen. Juryns motivering: ”Karin Kjellberg, enhetschef produktionsköket Länssjukhuset Sundsvall-Härnösand är en pigg kostekonom som med nya ögon, stor drivkraft och hög ambition utvecklat både medarbetare och verksamhet, satsat på arbetsmiljön och skapat ett dynamiskt och sammansvetsat gäng i köket”

Karin är enhetschef sedan 2004 för köket vid Länssjukhuset Sundsvall-Härnösand. Under det senaste året är hon dubbelt prisad, då Landstinget Västernorrlands arbetsmiljöpris tilldelades produktionsköket i Sundsvalls sjukhus i december 2006. Karin har nominerats av sina medarbetare.

Från och med i år har det varit fritt fram att nominera inte bara kostchefer, utan dietister, forskare, enhetschefer eller vem som helst, så länge personen ifråga har en ledande eller utvecklande befattning inom kostområdet, arbetar målmedvetet och på ett utåtriktat sätt samt visar tydliga resultat.

Priset är ett samarbete mellan Tidningen Restaurangvärlden, intresseorganisationen Kost & Näring samt tidningen Näringsvärt som delar ut priset och syftet med utmärkelsen är att öka kunskapen och intresset kring kost och näring för alla som arbetar med det inom kompetensområdet i offentlig service.


Tillbaka till toppen