Följ bloggen från sommarskolan 2013

2013-08-06 10:27

Om knappt två veckor åker de unga västernorrlänningarna Maria Källström, 21 år, och Louise Berglund Häggquist, 19 år till Nyköping för att delta på Assembly of European Regions’s (AER) sommarskola. Vår ungdomsambassadör Rebecca Lampinen följer också med på sommarskolan.

Sommarskola 2013

Ungdomar från olika regioner och kulturer i hela Europa kommer till AER:s sommarskola för att utbyta erfarenheter och tillsammans lära sig mer om internationellt samarbete, politik och regionalt utvecklingsarbete. I år är temat för veckan ”Green growth- Regions towards a resource-efficient Europe”

Efter sommarskolan blir alla deltagare ungdomsambassadörer för AER, vilket betyder att de på olika sätt ska sprida det som de lärt sig under veckan.

Tjejerna kommer att blogga under resans gång och rapportera om allt spännande som sker. Redan nu har de bloggat om sig själva och om förberedelserna inför resan. Igår fick Maria nämligen träffa miljöchef Olle Bertilsson, reserådgivare Emilia Rapp och projektledare Linda Hallgren på Regional utvecklings kontor i Härnösand … läs mer om det i bloggen!

Följ bloggen: Sommarskola 19-24 augusti i Nyköping

 


Tillbaka till toppen