Följ våra stipendiater när de bloggar från Serbien!

2014-08-14 10:43

Varje år delar vi ut stipendier till ungdomar för att delta i en internationell sommarakademi som arrangeras av Assembly of European Regions (AER). I år är det Louise Berglund Häggquist och David Asplund som åker till Serbien. Från den 17 augusti kan du följa dem på deras blogg!

Den 17-23 augusti går AERs årliga sommarskola av stapeln i Serbien och årets tema är inom området kultur och utbildning: ”Mångkulturella och flerspråkiga regioner – mångfald som stimulerar ekonomisk tillväxt”. Ungdomar från olika regioner och kulturer i hela Europa kommer att delta för att utbyta erfarenheter och tillsammans lära sig mer om internationellt samarbete, politik och regionalt utvecklingsarbete.

Följ stipendiaterna via bloggen!

Häng med på Louise och Davids resa via bloggen

Vilka är då våra stipendiater?

Louise Berglund Häggquist är vice ordförande i Örnsköldsviks Ungdomsråd. Hon startade upp och leder NGO Peaceworks Örnsköldsvik samt är medlem i Föreningen för Alla och Grön ungdom. Hon har även varit med och arrangerat den populära picknickfestivalen i Örnsköldsvik. http://picknickovik.se/ Det här är andra året i rad som hon får åka på sommarakademi, eftersom förtursregeln gör att man alltid har chans att åka två år.

David Asplund är KFUM-medlem, föreläser om ungdomarnas delaktighet i att motverka mobbning, har arbetat som volontär i Vietnam och som projektledare i ett lokalt NGO-projekt. David deltar också i arbetsgruppen för landstingets EU-projekt om ungdomsdemokrati. Han har arbetat som tränare i Sundsvall Dragons division 2.


Tillbaka till toppen