Följ våra stipendiater när de bloggar från Azorerna

2012-08-06 13:52

Varje år delar landstinget ut stipendier till ungdomar för att delta i en internationell sommarskola som arrangeras av Assembly of European Regions (AER). I år är det Rebecca Lampinen och Maria Källström som fått chansen att åka på den veckolånga sommarkolan på Azorerna. Från den 20 augusti kan du följa allt de gör på deras blogg!

Den 20-25 augusti går AERs årliga sommarskola av stapeln på Azorerna och årets tema är ”Kultur: var smart i kristider”. Till sommarskolan kommer ungdomar från olika regioner och kulturer i hela Europa för att utbyta erfarenheter och tillsammans lära sig mer om internationellt samarbete, politik och regionalt utvecklingsarbete.

Följ stipendiaterna på bloggen!

Rebecca och Maria kommer att få lära sig mycket, besöka flera nya platser och träffa många spännande människor under sin vecka på sommarskolan. Nu kan du följa tjejernas resa på deras blogg! Den 20-25 augusti kommer nämligen Rebecca och Maria att blogga om allt de upplever och lär sig på sommarskolan.

Vilka är då våra stipendiater?

Rebecka Lampinen är 19 år och kommer från Sundsvall. Rebecca är politiskt aktiv och sitter bland annat som representant för Västernorrland i det internationella nätverket Mid Nordic Youth Network. Hon sitter i Sveriges Ungdomsråd samt deltar i planeringen av festivalen Ung Kultur Möts. Rebecca deltog i AER:s sommarskola 2011 och sitter i AER Youth Regional Network.

Maria Källström är 20 år och kommer från Sundsvall. Maria är politiskt aktiv och har under flera år varit engagerad i Ungdom Mot Rasism (en antirasistisk, partipolitiskt obunden ungdomsorganisation) där hon var ordförande i Sundsvalls lokalgrupp mellan 2010 och 2011. Det är första gången Maria deltar i AER:s sommarskola 2012.


Tillbaka till toppen