Frågor om snoppen?

2010-11-04 14:14

När killar ställer anonyma frågor till Fråga UMO handlar det oftast om snoppen. Om storleken, om tidig utlösning, om trång förhud och om knottror eller prickar.

Knottrar och prickar? UMOI år svarar UMO på 8000 frågor, ungefär var fjärde fråga kommer från killar. Detta trots att killar föredrar nätet när det gäller att få svar på frågor om sex, hälsa och relationer, enligt en undersökning som UMO gjort i målgruppen.

Med start den 1 november går UMO ut med en snoppkampanj som ska locka fler killar till sajten och fler insatser riktade till killar kommer att göras under nästa år. Kampanjen riktar sig till killar mellan 13 och 17 år och kommer att synas på Facebook, Bilddagboken, MSN och Jesper.nu under de närmaste veckorna.

 - Vi hoppas att killarna ska hitta hit och få svar på sina frågor inte bara om snoppen utan även inom andra områden som handlar om självkänsla, att må dåligt eller förväntningar på hur man ska vara som kille, säger Love Nordenmark, verksamhetsansvarig på UMO.se.

UMO.se har idag flera hundra texter och illustrationer, filmer, animationer, bildspel och tester. Allt material tas fram i samarbete med experter på de olika områdena och kvalitetsgranskas i flera led.

 - Trovärdigheten är viktig för oss, vi ska vara en trygg plats och en sida för alla, säger Love Nordenmark.

UMO har utvecklats av Inera, som sedan tidigare driver bland annat 1177.se, den enda nationella public servicetjänsten för hälso- och sjukvårdsinformation på nätet. Utvecklingen av UMO har finansierats av Socialstyrelsen på uppdrag av Integrations- och jämställdhetsdepartementet. Landsting och kommuner står bakom driften av sajten.

Utvecklingen av UMO sker i nära samarbete med Sveriges unga, landets ungdomsmottagningar, skolhälsovården, intresseorganisationer och andra som jobbar med unga. 


Tillbaka till toppen