Gott betyg till länets kollektivtrafik

2013-08-14 10:21

I maj samarbetade Landstinget Västernorrland och Din Tur i en pendlarkampanj där femtio landstingsanställda fick chansen att testa kollektivtrafiken i en hel månad. Väldigt många, 86 procent av dem som deltog i den uppföljande undersökningen vill nu rekommendera kollektivtrafiken till andra.

Av de femtio som fick pröva kollektivtrafiken för arbetspendling var 42 stycken med och svarade på en undersökning efter testperioden. Så här har de svarat:

  • 77 procent av de tillfrågade svarade att de är nöjda med sin månad som testresenär. 
  • 76 procent av testresenärerna gjorde 10 enkelresor eller mer i maj.
  • 90 procent upplevde att de blev väl bemötta av förare under perioden och alla har svarat att de har rest bekvämt 
  • 81 procent säger att de kommer att fortsätta arbetspendla med kollektivtrafiken 
  • 71 procent uppger att de linjer och tider som de planerat att åka har fungerat bra
  • 86 procent av dem som har svarat på undersökning skulle vilja rekommendera andra att åka med kollektivtrafiken i Västernorrland.

 

Nu arbetar Regional utveckling vid Landstinget Västernorrland och kollektivtrafikmyndigheten Din Tur vidare med att visa vilka goda möjligheter det finns att åka kollektivt i vårt län.

För miljön och hälsan

Alla vinner på att vi blir fler som åker kollektivt. Ju fler som åker buss och tåg desto större möjligheter får vi att utveckla kollektivtrafiken. Plus att det bidrar till bättre hälsa och miljöbelastningen minskar. En minskning av biltrafiken är också önskvärd ur säkerhets- och resurssynpunkt.


Tillbaka till toppen