Hampnäs folkhögskola invigde nya lokaler

2011-10-10 13:22

Det var med pompa och ståt som Hampnäs folkhögskola invigde sina nya lokaler i rådhuset i Örnsköldsvik den 6 oktober. Skolans elever var värdar och bjöd på musik- och teateruppvisningar dagen till ära. Senare under dagen beslutade Regionala nämnden att skolan byter namn till Örnsköldsviks folkhögskola.

{DynamicContent:ImageGallery}

 

Under sommaren har Hampnäs folkhögskola flyttat från Själevadsudden till det nyrenoverade rådhuset i centrala Örnsköldsvik. När flytten nu genomförts var det stolta elever som tog emot och guidade besökare.
– Vi tycker det är jättefint i rådhuset och trivs väldigt bra här, sa Maty Mbaye som går kursen Världens kvinnor. Vi har bra lärare som alltid finns till hands för att hjälpa oss.

Invigningen inleddes med allsång ackompanjerad av musikeleverna och under ledning av skolans rektor Stefan Andersson.
– Vi har fått nya, fina lokaler tack vare politikerna i landstinget och i kommunen, men också tack vare våra inredare, sa rektorn i sitt invigningstal. Nu har vi alla förutsättningar att vårda det viktigaste, nämligen folkbildningsidén.

Hampnäs föddes av herr Inge och fru Vik

Elever från teaterlinjen framförde ett bejublat teaternummer för att åskådliggöra folkhögskolans nyfödelse. Teatern visade hur herr Inge (förnamn Landst) och fru Vik (förnamn Örn Skölds) träffades och fattade tycke för varandra. Så några månader senare föddes en skola, nämligen Hampnäs folkhögskola i Örnsköldsvik.

Skolans pånyttfödelse var också något flera talare lyfte under invigningen.
– Nu skrivs ett nytt kapitel i Hampnäs historia, sa Sverker Ågren, ordförande i Regionala nämnden. Skolan föds på nytt i nya lokaler som ger positiv energi och inspirerar.

Även kommunfullmäktiges ordförande Agneta Lundgren och kommunstyrelsens ordförande Elvy Söderström fanns på plats för att välkomna skolan till staden och önska lycka till.
– Hampnäs folkhögskola är en skola full av idéer och lust, sa Elvy Söderström. Jag hoppas det smittar av sig och jag ser framemot att se mer av skolan framöver.

I torsdags eftermiddags beslutade Regionala nämnden att skolan ska byta namn till Örnsköldsviks folkhögskola – ytterligare ett steg i skolans pånyttfödelse.


Tillbaka till toppen