Idag åker våra stipendiater till internationell sommarskola

2013-08-14 13:52

Varje år delar landstinget ut stipendier till ungdomar för att delta i en internationell sommarskola som arrangeras av Assembly of European Regions (AER). I år får Maria Källström, 21 år, och Louise Berglund Häggquist, 19 år chansen att åka på den veckolånga sommarskolan. Även vår ungdomsambassadör Rebecca Lampinen kommer att åka. Följ tjejernas resa på deras blogg!

Den 19 till den 24 augusti pågår sommarskolan för våra förväntansfulla stipendiater. I år är platsen Nyköping men tidigare år har man besökt både Portugal och Holland. Under den här veckan kommer Rebecca, Maria och Louise att få träffa ungdomar från hela Europa för att utbyta erfarenheter och tillsammans lära sig mer om internationellt samarbete, politik och regionalt utvecklingsarbete. Temat för årets sommarskola är ”Green growth-Regions towards a resource-efficient Europe”.

Det är tredje året som Rebecca deltar i AER:s sommarskola. Så här skriver hon på bloggen om sina upplevelser och förväntningar:
”Förra årets sommarskola öppnade upp mina ögon på ett sätt som jag aldrig förut varit med om. Jag blev ännu mer sugen på att vara så ambitiös som möjligt, att uppnå saker och fann helt ovärderliga kontakter som lärt mig så mycket. Det bästa jag någonsin gjort.”

Följ bloggen!

Vi önskar Rebecca, Maria och Louise lycka till och ber dig att följa deras resa påbloggen.


Tillbaka till toppen