Inbjudan att söka stipendium AER Youth Summer School

2013-04-05 08:46

Landstinget Västernorrland är medlem i den europeiska organisationen Assembly of European Regions (AER), som varje sommar arrangerar AER Youth Summer School. Landstingets regionala nämnd har beslutat att utlysa ett stipendium som bekostar två ungdomars deltagande i AER:s sommarskola 2013.

AER:s sommarskola hålls i år i Sörmland med temat:
"Green growth- Regions towards a resource-efficient Europe”
Sommarskolan, med program och aktiviteter, pågår 19-24 augusti 2013.

Syftet med sommarskolan är att ungdomar från olika regioner och från olika kulturer träffas, utbyter erfarenheter och tillsammans lär sig mer om EU, internationellt samarbete och politik och regionalt utvecklingsarbete.

Landstingets stipendium finansierar deltagaravgift, resa och uppehälle för deltagare som i första hand bör komma från olika organisationer, t.ex. politiska ungdomsorganisationer, politiska partier eller andra organisationer som arbetar med samhällsfrågor, opinionsbildning eller regionalt utvecklingsarbete. Ett krav för deltagande är att man har fyllt 18 år men inte 30 år.

Mer information om AER:s sommarskola och om organisationen AER finns på www.aer.eu . Formella krav och instruktion för ansökan finns i bilaga: Anvisning för sökande AER Youth summer school.

För ytterligare upplysningar kontakta Ilona Novak, tel. 0611-80275 eller
e-post ilona.novak@rvn.se

Ansökan

Ansökan skickas helst elektroniskt till Ilona Novak, Regional Utveckling, Landstinget Västernorrland på adress ilona.novak@rvn.se
senast fredagen den 18 april 2013.

Här kan du läsa anvisningarna för att göra en ansökan  

Välkommen med din ansökan!

Hans Wiklund
Regional Utvecklingsdirektör


Tillbaka till toppen