Internationell konst visas i länet

2013-05-07 11:03

Konstkonsulenterna på landstinget arbetar intensivt med utveckling av ett resurscentrum för konst i länet. Utställningen Paris-Härnösand som just nu visas på länsmuseet Murberget är också en del av det arbetet. 

{ImageGallery}

 

I projektet Resurscentrum Konst Västernorrland har man tagit fasta på hur viktigt det är för den regionala utvecklingen med förutsättningar för att skapa och uppleva konst. Det saknas ett naturligt centrum för konst i Västernorrland och en given aktör på området. Det vill man ändra på!

Ett kontaktskapande nätverk inom bild- och formområdet

Förutom att arbeta med workshops där man träffar konstnärer och lyssnar in deras tankar och idéer så jobbar konstkonsulenterna även med en webbplats där man ska kunna hitta fram till konstens resurser i länet. Och det internationella utbytet är också ett exempel på hur man kan utveckla nätverk för konsten. En grupp konstnärer från Paris ställer just nu ut på Länsmuseet Murberget och i juli 2014 kommer konstnärer från vårt län att visa sin konst i Paris.

Utställningen Paris-Härnösand

Konstnärer verksamma i Maraiskvarteren i Paris 4:e arrondissement visar målningar, skulpturer och fotografier på Länsmuseet Murberget. Gruppen 4 Paris Art har gjort sig kända både i Paris och utomlands samt har regelbundet utbyte med andra länder. Nu har de alltså inlett ett samarbete med bildkonstnärer från Västernorrland. Utställningen pågår till och med den 12 maj på Murberget i Härnösand.

Mer information om utställningen

Mer information om projektet Resurscentrum konst Västernorrland (PDF)

Tillbaka till toppen